Constituïts els trenta ajuntaments del Baix Llobregat

La majoria de consistoris municipals de la nostra comarca tindran color socialista

El passat dissabte 15 de juny es van celebrar en els trenta ajuntaments del Baix Llobregat els plens de constitució dels nous consistoris, vint dies després dels comicis municipals de maig. Molts d’aquests ajuntaments estaran ocupats per alcaldes o alcaldesses socialistes (16 dels 30), reflex del vot de la ciutadania. Serà l’onzena legislatura des que hi ha democràcia.

ABRERA

La Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir en una sessió extraordinària del Ple municipal per a la constitució de la nova Corporació municipal per al mandat 2019-2023. El PSC i ERC han signat un nou acord de govern per a aquest nou mandat. Jesús Naharro (PSC) va ser escollit com a alcalde. Naharro va agrair a tots els regidors del passat mandat el seu treball i dedicació i també els veïns i les veïnes d'Abrera el seu recolzament en les passades eleccions.

abrera bona naharro

BEGUES

La petita localitat baixllobregatina tindrà una alcaldessa independentista. Mercè Esteve va aconseguir la reelecció per quatre anys més. Junts per Catalunya, amb 6 regidors, va rebre el suport d’ERC (3) assolint la majoria absoluta. “Comença una nova etapa. Quatre anys de reptes, il·lusions i esperances per fer de Begues un poble encara millor”, va manifestar a través del seu Twitter.

begues bona

CASTELLDEFELS

A més dels sis regidors i regidores del grup polític del PSC van donar suport a la investidura de la socialista Maria Miranda, els grups municipals de Movem-En Comú-Podem (4) i ERC (4) també ha donat suport a la seva candidatura. En total han sumat 14 vots contra els 8 reunits pel candidat més votat en les eleccions del 26-M, Manuel Reyes (PP). Per primer cop, entre els 14 regidors que formaran Govern hi ha més dones que homes. La nova alcaldia es fonamenta en aquest acord de govern, que impulsarà “una nova organització del cartipàs que reflecteixi la necessitat de compartir responsabilitats i de treballar de forma mancomunada per garantir el bon govern, amb transparència, innovació, participació ciutadana i gestió pública del bé comú.”

castelldefels bona maria

CASTELLVÍ DE ROSANES

Endavant Castellví (JxCat) i Junts per Castellví (PSC) van tancar un acord per governar plegats a Castellví de Rosanes els pròxims quatre anys. Adrià Camino, cap de llista d'Endavant Castellví, la llista guanyadora amb quatre regidors, és el nou alcalde en substitució de Joan Carles Almirall, número tres d'Endavant i que passarà a ser regidor. “Ara afrontarem els grans reptes després de sanejar el consistori”,  explica.

castellvi bona Adrià Camino

CERVELLÓ

El PSC va rebutjar fer un pacte amb ERC i va preferir arribar a un acord amb Ciutadans després que les dues primeres formacions polítiques aconseguissin els mateixos regidors (6) a les eleccions municipals. Així José Ignacio Aparicio (M’estimo Cervelló-PSC-CP) es va investir alcalde del municipi. Serà el seu segon mandat.

ignacio cervello

COLLBATÓ

El republicà Miquel Solà continua com a alcalde d’aquesta petita localitat baixllobregatina per majoria absoluta (6 vots) en el ple constitutiu que es va celebrar dissabte. “És un orgull tornar a ser alcalde del municipi, al costat d’aquest gran equip podrà continuar treballant pel nostre poble”, manifesta al seu Twitter.

collbato bona sola

CORBERA DE LLOBREGAT

Amb un total de 10 vots d’un total de 17, la republicana Montserrat Febrero continuarà com alcaldessa gràcies al suport de la CUP (3). Durant la seva intervenció va agrair a l’equip de govern i a l’oposició la seva tasca i va manifestar “la meva voluntat d’arribar a acords amb tothom.”

corbera

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Antonio Balmón va ser investit com a nou alcalde de Cornellà de Llobregat gràcies als vots a favor dels catorze regidors socialistes, després de la constitució del nou ple municipal. “Governaré amb una actitud constructiva i dialogant formant aliances socials i polítiques. Treballarem incansablement”, va dir durant l’acte.

cornella bona alcalde 2

EL PRAT DE LLOBREGAT

Durant l’acte de constitució del nou Ajuntament es va escollir Lluís Mijoler alcalde pratenc, de la formació El Prat En Comú-En Comú Guanyem. Després de l’escrutini, la mesa va anunciar que Mijoler era el més votat (amb 18 vots) gràcies als vots de la seva formació política (11) i del PSC  (7). Mijoler, que substitueix el fins ara alcalde, Lluís Tejedor, va enumerar alguns dels principals reptes de la ciutat per al mandat 2019-2023 que ara comença: “aconseguir l’equilibri territorial i la preservació dels espais naturals, treballar per la cohesió social perquè ningú es quedi enrere, promoure l’educació i la cultura i el seu accés per part de la ciutadania en igualtat d’oportunitats i aplicar la mirada de gènere a la política municipal, entre d’altres.” 

elprat bona mijoler

ESPARREGUERA

Eduard Rivas va ser reelegit alcalde d’Esparreguera en la sessió constitutiva de l’Ajuntament i, per tant, repetirà mandat després d’obtenir el suport de la majoria absoluta dels regidors i regidores del PSC i Esparreguera en Comú. Rivas va resumir la intenció del nou govern amb les paraules “som i serem un sol poble” subratllant que “no volem que s’etiqueti ningú i no volem que ningú es quedi enrere.”

esparreguera4190

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

La socialista Pilar Díaz va ser reelegida alcaldessa per quarta vegada consecutiva en l’onzena legislatura de la democràcia gràcies a la seva majoria absoluta obtinguda en les passades eleccions municipals.Governarem amb humilitat, amb compromís i la mà estesa amb tothom i per Esplugues”, va manifestar la doctora en enginyeria de telecomunicacions. 

64222875 2053229628305784 3705189039817621504 n

GAVÀ

L’Ajuntament estarà presidit per Raquel Sánchez gràcies a la majoria absoluta assolida pel PSC en les passades eleccions municipals. “Gavà viu un moment decisiu que marcarà el destí de la ciutat i això requereix lideratge i projectes clars i viables com els que farem realitat, però també cal diàleg i consensos. Nosaltres en aquest sentit no estalviarem esforços, i espero i desitjo trobar sensibilitat, bon tarannà i disposició per part de tothom, i quan dic tothom em refereixo també a les altres administracions, per això serem els primers a col·laborar, però també a exigir governs que governin, i pensin en les necessitats de la ciutadania.”, va dir en la socialista seva intervenció.

Raquel Sánchez vara de comandament

MARTORELL

Xavier Fonollosa (JxCat) va revalidar l’alcaldia de Martorell pels propers quatre anys gràcies a la majoria absoluta assolida als passats comicis de maig. Fonollosa va prometre ser el batlle de tots els martorellencs amb un govern “que ajudarà qui més ho necessita, preservarà la cohesió social i escoltarà tothom”. La sala s’ha omplert de públic, així com El Círcol, on més d’un centenar de persones van poder seguir la sessió gràcies a un circuit televisiu.

martorell fonollosa bona

MOLINS DE REI

Després d’ocupar l’alcaldia entre el 2011 i 2013, el socialista Xavi Paz va tornar a recuperar-la encara que governarà en minoria -són set regidors- (va ser la força més votada). Sense el suport de cap grup, Paz va ser escollit en segona votació després que la resta de grups votessin els seus candidats. Paz va deixar clar després de ser investit que en les pròximes setmanes treballarà per "aconseguir un govern fort". Paz substitueix en el càrrec Ramon Sánchez, de JxCat, batlle durant poc més de dos mesos després de rellevar Joan Ramon Casals quan aquest va marxar per ser cap de gabinet del president de la Generalitat, Quim Torra.

molins bona xavi

OLESA DE MONTSERRAT

Miquel Riera va ser elegit nou alcalde amb els vuit vots del Bloc Olesà. La formació política governarà en minoria. Riera, que va prometre el càrrec davant un Auditori de la Casa de Cultura, va anunciar emocionat que acceptava el càrrec “amb honor, responsabilitat i molta humilitat” i que es comprometria a treballar “per fer-me digne dels qui m’han precedit, especialment de qui em deixa el relleu, Pilar Puimedon, a qui vull agrair l’afecte, la confiança i la feina feta” i va afegir quejo dedicaré els propers quatre anys improrrogables a treballar perquè Olesa avanci amb aquest esperit.”

olesa bona riera

PALLEJA

La gestora i economista, Ascensión Ratia, continua al capdavant de l’Ajuntament. Va ser la força més votada a les passades eleccions municipals (7 regidors), però no suficient per governar en solitari. Va rebre el suport del regidor de Partit pel Desenvolupament de Fontpineda (PDF).“Gràcies per la confiança en el nostre equip, seguirem treballant pel nostre poble”, va indicar la cap de llista d’Entesa per Pallejà.

palleja bona

LA PALMA DE CERVELLÓ

Quart mandat consecutiu per Xavier González. El nou alcalde, cap de llista de La Palma Sempre que va ser investit aquest cap de setmana, va aconseguir el suport del PSC per continuar al capdavant de l’Ajuntament.

lapalma bona sempre

EL PAPIOL

Amb Joan Borràs al capdavant, els membres del nou equip de govern papiolenc s’ha format amb tres regidores i tres regidors: Joan Borràs (ERC), Cristina Torrent (ERC), Albert Querol (ERC), Sílvia Romero (ERC), Jordi Bou (Fem el Papiol–JxCat) i Anna Serra (Fem el Papiol–JxCat). Les dues formacions van tornar a arribat a un acord per poder governar.

elpapiol bona alcalde

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

La candidata de Progrés, Anna Martínez, va ser escollida alcaldessa del municipi amb 9 vots favorables, 2 bots en blanc i 2 nuls. Les eleccions van ser guanyades en vots per ERC.

santacolomacervello

SANT ANDREU DE LA BARCA

El candidat del PSC a la reelecció com a alcalde, Enric Llorca, va ser investit amb els vots favorables del seu grup i de Ciutadans (reediten el pacte de govern del passat mandat). Durant el seu discurs d'investidura, Llorca va assegurar que "acceptem el repte que ens ha encarregat la ciutadania de continuar dirigint aquesta ciutat i ho farem amb responsabilitat, amb compromís, amb il·lusió i amb la passió que ens desperta Sant Andreu de la Barca."

Enric Llorca investit alcalde

SANT BOI DE LLOBREGAT

També es va constituir la nova Corporació Municipal santboiana. Lluïsa Moret ha estat reelegida alcaldessa de la ciutat. La cap de llista del PSC va rebre el suport dels regidors i regidores del grup municipal socialista (que compta amb majoria absoluta al consistori amb 13 representants) i de Sant Boi en Comú-ECG (amb 2 representants). “Torno a la feina, amb il·lusió i amb energies renovades. Disposada a continuar treballant, incansable, per Sant Boi i per totes les persones que hi viuen. Aquest ha estat, i sempre serà, el meu compromís amb la ciutat que estimo”, va manifestar Moret.

Lluïsa Moret alcaldessa santboi

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

Isidre Sierra continua sent l’alcalde. El candidat de Junts per Catalunya complirà el tercer mandat consecutiu tot i que ho farà amb minoria, ja que ERC es va abstenir en l’acte d’investidura. Durant el seu discurs d’investidura l’alcalde va destacar la seva voluntat de governar amb el màxim consens possible assegurant que “vull que el meu primer compromís sigui precisament un cop més amb la participació. El nostre municipi té, com a un dels seus principals patrimonis, una ciutadania activa i compromesa amb la gent que l’envolta i amb el lloc que ocupa al món. Des de l’Ajuntament hem de saber aprofitar-ho per a crear el model del municipi que volem ser en el futur amb el major consens possible.

santcliment

SANT ESTEVE SESROVIRES

Enric Carbonell és de nou l’alcalde gràcies al suport dels regidors del seu partit (PSC) així com Ciutadans, ARA Sant Esteve i Sesrovires en Comú. “Proposo com a primera tasca la de redactar un pla d’acció municipal que reculli i pugui ser refós de les diferents propostes dels grups municipals.”, va dir en la seva intervenció.

santesteve bona carbonell

SANT FELIU DE LLOBREGAT

L'Auditori del Palau Falguera va ser escenari del ple extraordinari de constitució i presa de possessió dels regidors i regidores per al mandat 2019-2023 i la investidura de la nova alcaldessa, Lídia Muñoz. Una investidura anunciada dijous passat quan Sant Feliu en Comú Podem i Esquerra Republicana, van signar públicament un acord de govern en el que remarcaven les seves coincidències programàtiques i d'agenda transformadora de la ciutat.

santfeliu bona lidia

SANT JOAN DESPÍ

Antoni Poveda, amb 13 dels 21 vots (amb el suport dels dos regidors de Sant Joan Despí En Comú), va ser investit com alcalde. El socialista va revalidar la majoria absoluta per continuar quatre anys més al capdavant de l’Ajuntament. Durant el seu discurs d'investidura, el ja alcalde va anunciar que "treballarem per continuar fent un Sant Joan Despí millor amb les eines del diàleg, la proximitat, la responsabilitat i el compromís, amb les persones per damunt de tot. El futur no està escrit i treballarem plegats per continuar desenvolupant el nostre model de ciutat". En aquest sentit, Poveda ha dit que "cal afrontar nous reptes  i seguir lluitant contra la desigualtat, reactivar l'economia i el comerç de proximitat, ajudar les persones més vulnerables, potenciar l'educació, apostar per polítiques mediambientals i de mobilitat sostenible,  i per donar resposta a l'habitatge perquè la gent jove pugui fer el seu projecte de vida a Sant Joan Despí".

Alcalde investit

SANT JUST DESVERN

Al municipi baixllobregatí el pacte entre PSC i Movem (7+1) va tornar a donar l’alcaldia Josep Perpinyà, cap de llista del PSC (la més votada a les eleccions del 26 de maig). Tot i així, formaran un govern en minoria. Els grups municipals de JxCat-JUNTS, ERC, Cs i CUP-AMUNT passaran a formar l’oposició. El nou alcalde, en la seva intervenció, ha anunciat les prioritats i les línies de treball d’aquest govern i les responsabilitats de les regidores i regidors de govern, que s’aprovaran formalment en el proper Ple Municipal: “Amb orgull i agraïment, assumeixo de nou el càrrec d’alcalde. Voldria donar les gràcies al PSV i Movem Sant Just pel seu recolzament. Ho assumeixo amb compromís I amb la mateixa il·lusió I responsabilitat de sempre. Amb diàleg, amb proximitat i amb dedicació.”

Santjustdesvern bona Perpinya

SANT VICENÇ DELS HORTS

El candidat del PSC-Sant Vicenç en Positiu, Miguel Comino, es va convertir en el nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts per majoria absoluta, gràcies als 8 vuit vots de regidors i regidores socialistes i els 3 dels representants de Ciutadans. Maite Aymerich, que va rellevar Oriol Junqueras passa a l’oposició. “Espero que el municipi deixi de ser una trinxera i sigui un paraigua per a la convivència perquè tothom se senti representat governi qui governi i perquè no hi hagi tensions ni crispacions”, diu Comino. El govern del PSC tanca una etapa de vuit anys a Sant Vicenç dels Horts marcada pel pas de Junqueras.

svhd bona aymerich comino

TORRELLES DE LLOBREGAT

Ignasi Llorente, de CAT Torrelles, substitueix Ferran Puig al capdavant de l’Ajuntament. La candidatura independent ha arribat a un pacte amb Junts per Torrelles que formarà part de l’equip de govern. “S’estableix un govern que aportarà energia, il·lusió i estabilitat a Torrelles. El pacte es basa en acords clarament locals. L’acord recull l’organització del govern municipal, el repartiment d’àrees d’actuació i l’enumeració dels principals eixos estratègics per als propers anys”, afirma el grup municipal de CAT Torrelles, guanyador a les eleccions municipals.

torrelles bona

VALLIRANA

La socialista Eva Martínez ha estat elegida alcaldessa de Vallirana en el ple de constitució amb els vots dels 9 regidors del PSC. Inicia així la seva tercera legislatura al capdavant de l’Ajuntament. “Espero seguir transformant Vallirana entre tots i totes.”

Eva MartA nez alcaldessa 2019 web.1

VILADECANS

Carles Ruiz va tornar a ser escollit alcalde de Viladecans en el Ple de Constitució després de rebre catorze vots a favor del 25 regidors i regidores. L’alcalde va començar el seu discurs destacant la gran presència de dones al ple i apuntant que a més de representants, som ciutadans. L’equip de govern PSC i En Comú hem fet molta feina i estic molt content de poder continuar fent-la”. També va agrair les paraules de tots els grups polítics i la predisposició a col·laborar, i va anunciar una nova etapa “que estic convençut que no serà només un nou cicle pensat per Viladecans, sinó pels reptes de la societat que hi ha i els que han de venir.”

MPrA7kHG

Redacció / Foto: Ajuntaments/partits/particular/Jordi Milian (RSAB)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix