El cementiri de Cornellà podria passar a mans privades

L’Ajuntament estaria valorant un canvi de la seva gestió i deixar de ser municipal

El Cementiri de Cornellà de Llobregat podria seguir, en un futur, els mateixos passos que el d’Esplugues o com d’altres del Baix Llobregat. L’Ajuntament estaria valorant la possibilitat de canviar la seva gestió i passar de ser municipal a privada. De fet, ja fa uns deu anys, el consistori va pensar aquesta opció tot i que finalment ho va descartar.

Aquest rumor s’ha estès per tot el municipi i ha començat a aixecar una forta polèmica i opinions en contra, sobretot, entre les persones que tenen els seus familiars enterrats en el cementiri cornellanenc. Molts consideren que el canvi de gestió podria comportar un augment en les quotes anuals així com dels serveis que s’ofereix actualment. La nostra publicació s’ha posat en contacte amb el departament de comunicació de l’Ajuntament per poder parlar amb algun responsable municipal per confirmar o desmentir la notícia però, com ja és habitual, no hi ha hagut cap tipus de resposta ni facilitat al respecte.

Cementiri de Cornella del Llobregat 1 Copy

D’altra banda, la plantilla que treballa al cementiri (dos oficials i un peó) també desconeix si finalment l’Ajuntament optarà per un nou model de gestió, però es mostra preocupada sobre el futur laboral que tindran si finalment es confirma el canvi de gestió.

Áltima

El que sí ha volgut posicionar-se sobre el tema és Áltima -la principal empresa de gestió de cementiris de Catalunya- a través del seu departament de premsa. Áltima, que disposa actualment de la gestió d’explotació de diverses instal·lacions a la nostra comarca com el de Sant Just Desvern, El Prat, Cervelló, Corbera, Viladecans, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí o Roques Blanques (El Papiol), no té constància de la voluntat de l’Ajuntament que el cementiri pugui passar a ser de gestió privada a través d’un concurs de concessió. Malgrat això, ha afirmat que si finalment passés podrien estudiar la possibilitat de presentar-s’hi. La Premsa del Baix ha pogut constatar que un dels seus màxims responsables, Joan Ventura, ha visitat recentment el cementiri amb persones de la seva empresa.

D’altra banda, La Premsa del Baix també ha volgut parlar amb una altra empresa competidora que opera a la comarca per saber la seva opinió i ha confirmat que el fet que el servei passi a ser de gestió externa comportarà importants pujades en els seus serveis a diferència del preu que es paga actualment.

Redacció / Fotos: LpdB-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix