Carlos Baute i La Raíz, caps de cartell de la Festa Major de Sant Boi

El xef local, Albert Mendiola, serà el pregoner d'aquesta edició que es farà a la plaça de l’Ajuntament

El xef santboià Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017 i Carxofa d’Or 2018, serà l’encarregat de llegir enguany el pregó de la Festa Major de Sant Boi a la plaça de l’Ajuntament. Aquest acte institucional donarà inici a quatre dies de festa grossa i diversió que finalitzaran amb el tradicional piromusical del parc de la Muntanyeta.

Entremig, del 18 al 21 de maig, hi ha un ampli ventall de propostes i activitats que el consistori municipals i les entitats de Sant Boi han preparat perquè tothom gaudeixi de la gran festa local per excel·lència: concerts de música, espectacles de cultura popular i activitats per a tota la família.

Els concerts

La Festa Major presenta un cop més una programació musical de primer nivell. L’escenari del carrer de Baldiri Aleu, al parc de la Muntanyeta, acollirà per primer cop dos concerts. Els seus protagonistes seran el veneçolà Carlos Baute, una de les grans veus de la música romàntica llatina, i la banda valenciana La Raíz amb el seu mestissatge reivindicatiu.

carlos baute 3 e1485862834274 720x300

La Raiz

Però hi haurà molts atractius musicals més a la Festa Major 2018, com ara el tribut musical a Bruce Springsteen de Manel Fuentes i la seva The Springs Team Band, un nou concert a Sant Boi dels sempre frescos i divertits Hotel Cochambre, la rumba catalana dels Sabor de Gràcia, el folk ‘calentito’ de les Roba Estesa o el flamenc de María Terremoto.

El ball i la dansa

La plaça de l’Ajuntament tornarà a ser l’escenari dels dos grans balls populars de la Festa Major. L’Orquestra Selvatana, un clàssic de la programació, i el nou col·lectiu de swing de la ciutat, SwingBoi, faran ballar sens dubte els santboians i les santboianes amb les seves contagioses músiques.

 ORQUESTRA SeLVATANA VIC FOTO JOSEP m COSTA 2016 015

El ball serà també el protagonista principal de Sant Boi Es Mou (SBEM), que enguany es trasllada al barri de Marianao per portar als carrers d’aquest barri una programació d’espectacles de dansa contemporània. Aquesta iniciativa dona continuïtat i intensifica el procés de descentralització de la Festa Major iniciat l’any passat amb la presència d’activitats al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, on enguany es mantindrà una oferta d’espectacles d’arts de carrer.

Un esforç compartit

La Festa Major tornarà a ser el fruit d’un gran esforç col·lectiu i un gran aparador de la cultura i la creativitat locals. El cartell és obra del dissenyador local David Moreno. L’Ajuntament hi continua potenciant la presència i el protagonisme de les entitats, els col·lectius i els operadors de Sant Boi, que cada cop hi tenen una major implicació en l’organització i la gestió de les activitats.

alicia 580x400

Deu entitats locals participen en l'organització de forma directa o indirecta. En són dos exemples la Jove Companyia de Dansa Loida Grau, organitzadora de Sant Boi Es Mou, o l’entitat Karxofetes, que gestionarà la Fira familiar del joc i de l’aventura. Aquesta programació oferirà durant tota la Festa Major al parc de la Muntanyeta espectacles, tallers i activitats participatives per a les famílies al voltant de l’eix temàtic de la sostenibilitat.

Cultura popular i Protocol contra agressions sexistes

La cultura popular és també un eix central de la Festa Major, amb activitats tradicionals com la Tabalada, el Correfoc, la Matinada de Gralles, la Trobada de Gegants o la Trobada de Puntaires.

DSC 0018

D’altra banda, per segon any consecutiu, la Festa Major de Sant Boi comptarà amb un protocol contra la violència masclista que vetllarà per mantenir els espais d’oci lliures d’agressions sexistes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix