L’Ajuntament de Sant Boi està decidit a potenciar l’ús de la bicicleta

Ha dissenyat una estratègia perquè el 5% dels desplaçaments es facin amb bici a la ciutat amb la millora de les infraestructures ciclistes i la formació

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va presentar ahir a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una estratègia per incorporar la bicicleta a la vida quotidiana del municipi. Amb el lema 'Back to the bike' ('Tornem a la bicicleta'), el document assenyala cinc eixos de treball per fomentar de manera integral l'ús de la bicicleta: Infraestructura ciclista, Formació, Esport i salut, Desenvolupament econòmic local i Comunicació i sensibilització.

DbE a8xWsAAMeVu

Segons l'alcaldessa, Lluïsa Moret, 'l'objectiu és aconseguir que el 5% dels desplaçaments dels santboians i les santboianes es facin en bicicleta". En l'actualitat, aquest mitjà de transport protagonitza l'1% dels trajectes a la ciutat. Sant Boi compta a dia d'avui amb una xarxa 77 km de vies ciclables.

Dos eixos

Els dos eixos prioritaris de l'estratègia són la millora de les infraestructures i la formació. En el primer apartat, es preveu, per exemple, ampliar l'extensió de la xarxa de carrils bici existents als carrers principals de Sant Boi, millorar-ne el manteniment i la neteja i garantir l'aparcament segur. També es preveu millorar la senyalització en els carrers secundaris de la ciutat que, des de l'any 2008, estan 'pacificats' com a 'zones 30' de velocitat restringida; en aquests carrers, la bicicleta conviurà a la calçada, amb un paper protagonista, amb la resta de vehicles.

41554997521 a5f5225c3e z

En l'apartat de la formació destaca el projecte 'Cap nen o nena sense saber pedalar', una iniciativa que pretén ensenyar a anar amb bicicleta tots els infants de la ciutat als seus centres educatius. Altres iniciatives previstes sónel foment del cicloturisme o la creació de punts de manteniment de bicicletes.

Estratègia

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que "la bicicleta és el centre del treball que estem fent per avançar cap a una mobilitat sostenible, saludable i segura". L'alcaldessa també ha indicat que l'estratègia de la bicicleta s'inscriu en l'estratègia general de ciutat, que vol posicionar-se en l'entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible.

26686204117 4297b37d49 z

La regidora d'Infraestructures i Mobilitat, Elena Amat, ha explicat que Sant Boi ha treballat intensament en els darrers 10 anys per estendre l'ús de la bicicleta a la ciutat i ha defensat que ara cal "fer un pas més per integrar la bicicleta en totes les nostres polítiques". La regidora ha demanat a la resta d'administracions "accions coordinades i projectes d'inversió en els municipis."

L'Estratègia urbana de la bicicleta és a partir d'ara un instrument viu i obert, segons fonts municipals, a aportacions ciutadanes. Juntament amb els futurs Pla de seguretat viària i Pla de mobilitat urbana de Sant Boi, contribuirà a incrementar el nombre de ciclistes existent a la ciutat i a fer de Sant Boi una ciutat 100% ciclable.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix