Sanitat presenta el seu full de ruta per al Baix Llobregat

Recull les principals actuacions a realitzar en els propers quatre anys per millorar l’atenció de la població

Les instal·lacions del Consell Comarcal han acollit avui la Jornada de presentació del Pla Estratègic Sanitani (PES) del Baix Llobregat i l’Hospitalet, full de ruta que recull les principals actuacions a realitzar en els propers 4 anys per a millorar l’atenció de la població del d’aquesta zona.  

sanitat full ruta

Sis eixos d’actuació

Aquest pla defineix sis eixos d’actuació, 24 objectius i 124 activitats a realitzar-se fins l’any 2021. Entre aquestes, seguint les prioritats definides pel Departament de Salut, destaca la voluntat d’implementar un model sanitari basat en l’atenció comunitària, lluitant contra les desigualtats en salut. En aquest sentit, s’aposta pel reforç dels recursos d’atenció a la salut mental i les addiccions en l’àmbit de l’atenció primària, i per les activitats de rehabilitació, entre d’altres. Alhora, com que la salut ve determinada per altres factors més enllà dels serveis sanitaris, també es proposen actuacions per afavorir la participació i apoderament de les persones envers la seva salut i potenciar els estils de vida saludables, així com contribuir en la millora de les condicions de l’entorn natural del territori. D’altra banda, es potencia el treball en xarxa dels serveis sanitaris del territori, assegurant una atenció integrada i garantint el contínuum assistencial. Per últim, s’aposta per la modernització i l’ampliació dels Centres d’Atenció Primària i de les estructures hospitalàries, per tal d’adaptar-se a les necessitats de la població.  

57c096cf70653

El gerent de l’Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitaria Barcelona, Joan Puigdollers, acompanyat del president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, així com d’alcaldes i regidors de la comarca, representants d’entitats proveïdores de salut, professionals de la salut i entitats de la ciutadania i de la societat civil, han participat en aquesta jornada que dona continuïtat al procés participatiu iniciat fa uns mesos. La Jornada ha posat de manifest la importància de la col·laboració i la unió d’esforços entre ciutadania, ajuntaments i professionals de la salut per millorar la salut de la població. En aquest sentit, cal agrair la implicació de més de 40 persones en el procés d’elaboració del pla.

A partir d’ara, es preveu iniciar progressivament la implementació de les accions i continuar compartint amb els agents del territori els avenços que es vagin assolint.

Més d’1 milió de persones

La comarca del Baix Llobregat i el territori del municipi de l´Hospitalet del Llobregat té una població d’1.089.291 habitants. És la tercera comarca més poblada de Catalunya, la 33a en grandària, amb un 1,51% de la superfície del país, i una densitat de població de 1.666,43 hab/km². Compta amb una elevada dotació d’infraestructures viàries i ferroviària d’alta capacitat, de pas i de connexió exterior com l’aeroport del Prat, així com una alta activitat industrial i comarcal.

Sant Joan

Entre els seus serveis sanitaris, s’inclouen 50 equips d’atenció primària, 8 hospitals  amb prop de 2.000 llits d’aguts, 12 centres d’internament d’atenció sociosanitària, 10 centres de salut mental d’adults (CSMA) i 8 centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix