El bàsquet comarcal tanca un any històric

El BC Martorell va assolir l’ascens a LEB Argent per primera vegada, i el Barça CB Santfeliuenc torna per la porta gran a la Lliga Femenina 2 on ja va jugar la temporada 2013-2014

D‘excepcional es pot qualificar la temporada del bàsquet a la nostra comarca tant en la categoria masculina com la femenina. I és que dos equips del Baix Llobregat van assolir dos fites històriques per a les seves respectives entitats. El BC Martorell va aconseguir l’ascens, per primer cop, a la LEB Argent, mentre que el Barça CB Santfeliuenc torna a la Lliga Femenina 2.

Ho guanyen tot

El BC Martorell militarà la propera temporada a la LEB Argent. Serà el primer cop que els blaus juguin al que és la tercera categoria del bàsquet nacional, i ho faran per mèrits propis després de finalitzar de forma impecable la fase d’ascens a Villagarcía de Odón (Madrid).

lliga marto

En el partit decisiu, els blaus no van fallar i es van imposar al Yosiquesé de Còrdova per 88 a 59 (17-16, 29-13,16-10 i 26-20) segellant definitivament el passaport per a la LEB Argent. Anteriorment, s’havien imposat a la Fundación Baloncesto León (77-64) i al Eurocolegio Casvi (67-70) completant una competició impecable.

D’aquesta manera, l’equip d’Adrià Alonso tanca una temporada memorable i que serà recordada durant molts anys, després de proclamar-se campió de la Lliga EBA (grup C) i de la Lliga Nacional Catalana EBA 2016-2017 (es va imposar al BBA Castelldefels per 77a 73).

Un doblet

El Barça CB Santfeliuenc jugarà la propera temporada a la Lliga Femenina 2, la segona categoria del bàsquet nacional –ja va militar la temporada 2013-2014- . Una fita història per a un equip baixllobregatí que va tancar invicte la fase d’ascens. La competició es va celebrar al Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat. Les blaugrana, dirigides per Mateo Rubio, es van imposar al Bàsquet Muro balear per 79 a 49 en el decisiu enfrontament que els va donar el passaport per assolir la nova categoria. A més, el Barça CBS es va imposar en el partit inaugural al Ciutat d’Inca per 76 a 46 i a la segona jornada al Cerdanyola-Vila Universitària per 65 a 56.

barca campio lf2

L’ascens va arribar just una setmana després que les jugadores que entrena Mateo Rubio es proclamessin campiones de la Final a Quatre de la Copa Catalunya, després de vèncer a la final el Cerdanyola-Vila Universitària per 57 a 49 disputada també en el Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro. En semifinals havia vençut al Mataró per 73 a 55.

Dues competicions que es van emmarcar dins de les activitats programades amb motiu que la ciutat és Capitalitat del Bàsquet Femení amb motiu del norantè aniversari del CB Santfeliuenc.

L’altre bàsquet

D’altra banda, l’UNES-Barça es van proclamar campions de la Copa Catalunya en bàsquet en cadira de rodes. La final de la Copa, que es va jugar a Banyoles, va enfrontar l’UNES-Barça amb el Global Basket, en un partit emocionant que va acabar amb el marcador amb un 54 a 49, a favor de l’equip de Sant Feliu de Llobregat. El CEM Hospitalet va ser tercer i el CB Mifas, quart.

Distincions

Les grans temporades dels dos equips baixllobregatins no han passat desapercebudes per la Federació Catalana de Bàsquet. Precisament els dos entrenadors, Adrià Alonso i Mateo Rubio seran guardonats per l’FCBQ el proper dissabte 1 de juliol en la Festa del Bàsquet català 2017 a la sala Luz de Gas de Barcelona. El martorellenc, que resideix actualment a Sant Joan Despí, Adrià Alonso rebrà el guardó com a millor tècnic d’equips en competició d’àmbit estatal, mentre que Mateo Rubio serà distingit com a millor entrenador d’equips femenins en competició d’àmbit català. També seran premiats Anna Boleda, millor jugadora de la Copa Catalunya, el Barça CBS com a campió de la Copa Femenina. A més, l’Ajuntament de Martorell i Sant Feliu tindran un reconeixement per organitzar Campionats de Catalunya.

Redacció / Fotos: FCBQ-BC Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix