Benviguts a Pagès, un cap de setmana diferent al Baix Llobregat

Hi ha programant un ampli ventall d’activitats perquè la ciutadania pugui conèixer de prop el sector econòmic primari

Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a la seva comarca.

pages 2

En el Baix Llobregat, s'han apuntat, de moment, tres explotacions agràries (Celler Can Morral del Molí, D’Enric Eco i Terra mullada: el jardí de l’Eden), dos restaurants (Marimorena i Cal Pupinet), i dues activitats complementàries (Disfruta Collserola i Posta de sol entre vinyes).

pages 3

La segona edició de Benvinguts a Pagès coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

Visites gratuïtes

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns. No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors. A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

pages 4

Activitats complementàries

I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats. L’oferta, que triplica el nombre d’activitats de l’any passat, és molt variada i inclou, per exemple, visitar un centre de reproducció de tortugues, fires gastronòmiques, concurs de pesca, tallers de cuina, passejades, observació d’aus, festivals de música i gastronomia, ponències, navegació a bord d’un llaüt, contes a l’aire lliure... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat.

pages 5

Promocions especials per als “súpers”

Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta en qualsevol activitat complementària. A més, es posarà en marxa un concurs especials per als “súpers” en què els guanyadors tindran allotjament, àpats i activitats gratuïtes durant tot aquell cap de setmana.

Alimentació ecològica

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor interessat en aquest objectiu, que es celebra al llarg d’una setmana cada any.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix