Ja està aquí la Festa Major 2017 de Sant Boi de Llobregat

Macaco, Siniestro Total, Orquesta Mondragón i Oques Grasses compartiran escenari amb grups locals on també hi ha programat un ampli ventall d’activitats per a totes les edats

Des d’avui i fins al 21 de maig se celebra a Sant Boi un dels esdeveniments culturals més importants, la Festa Major 2017. L’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats locals, ha preparat un ampli programa d’activitats per a totes les edats, des dels més petits fins als més veterans. L’esdeveniment vol ser una mostra de la suma de l'esforç col·lectiu i de la capacitat creativa de les entitats, els operadors locals i de totes les persones que la fan possible. Més d'un 50% de les 48 activitats que componen el programa estan protagonitzades i, en molts casos, gestionades per operadors culturals de Sant Boi.

FESTA MAJOR

 

Documental o pregó

El tret de sortida de les activitats serà el dia 18 amb la projecció del documental "Som la Festa Major" (19,30 h, Cinemes Can Castellet), making off de la festa de l'any passat de la realitzadora santboiana Laura del Valle. El pregó d'enguany (dia 19, 22 h, pl. Ajuntament) serà a càrrec de l'actriu Itziar Castro ("Pieles", pel·lícula dirigida per Eduardo Casanova).

itziarcastro

Cultura popular

Des de la tradicional Trobada de Gegants amb més de 10 colles participants que junt amb les santboianes engalanen de gegants, capgrossos i música grallera, la Diada Castellera amb les principals colles d’arreu de Catalunya, amb els Castellers de Cornellà com amfitrions i colla germana, realitzaran grans castells humans (recordem que fa 2 anys es va fer un històric 3 de 9 amb folre), la trobada del fil fet art de les Puntaires, la nit de foc, curses i fum amb els 8 grups de diables i colles de percussió (sí, el Correfoc), la Matinada de Gralles o els trabucaires que mantenen les tradicions més antigues.

Programació familiar

Els petits de la casa gaudiran d’una proposta extensa, dos dies de Fira del Joc i l’Aventura al parc de la Muntanyeta, amb activitats, animació i tallers, el Daltabaix pels carrers amb la participació de moltes escoles de música de la comarca, teatre musical amb Òpera for Kids, una exitosa peça que s’ha mantingut durant una llarga temporada teatral a Barcelona, l’exhibició d’animals de companyia, els Balls de Saló per a nens i nenes o les multitudinàries propostes de cultura popular com la Trobada de Gegants, la tabalada o les sardanes.

Concerts musicals

L'apartat de noms propis està encapçalat per Macao, Orquesta Modragón, Siniestro Total, Oques Grasses, Ben Endins i Argentina. Aquests i altres artistes convidats compartiran escenaris a l'envelat de la plaça de l'Agricultura i al parc de la Muntanyeta amb grups locals.

mac1

Participació local

Des de la part més participativa com la cultura popular, molts d’ells gestionen directament els actes, com les colles de diables i gegants de Sant Boi, de Casablanca, els Diabòlics músics, Diables i grallers de Casablanca, les colles de percussió, els grups de dones Puntaires de Sant Boi, de Marianao, Cal Ninyo i de la Gent Gran, aquest any s’hi afegeixen Les Carxoferes i escoles de dansa amb Sant Boi es mou SBEM a Ciutat Cooperativa.

header

Arts de Carrer, a La Coope

Ciutat Cooperativa estrenarà escenari per Festa Major amb un nou espai adreçat a les arts de carrer com a disciplina artística, el “Coope Arts de carrer–Sant Boi es mou SBEM”, dos dies d’espectacles de carrer per a tots els públics i donant un pes important a la dansa. Tenim una cita amb bons espectacles de circ, dansa, humor o música, com el SBEM (Sant Boi Es Mou) una producció de la Jove Companyia de Dansa Loida Grau, circ clàssic dels anys 40 i 50 amb els Los, acrobàcies i màstil xinés amb Mumusic Circus o “Les 5 coreografies de Susi” amb l’Acadèmia Susi.

companya

Protocol contra agressions

Enguany l’Ajuntament ha elaborat un protocol que pretén ser una eina de treball contra la violència masclista i les agressions sexistes que es puguin donar en els espais públics de la ciutat en un context d’oci. S’instal·laran dues carpes per informar i atendre els casos d’agressions sexistes, una estarà ubicada a la plaça de l’Agricultura i l’altra a la plaça de l’Ajuntament.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi - Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix