Dos membres de la UEC es retracten de les seves acusacions a José Gálvez

El jutge també desestima la querella de la UE Cornellà contra l’expresident per les declaracions realitzades en una entrevista a La Premsa del Baix i, a més, desimputa diversos membres de l’exjunta directiva de l’acusació d’apropiació de diners de l’entitat.

Els jutges ja han començat a dictar sentències -no fermes- sobre les querelles que van presentar en el seu dia la UE Cornellà i membres de l’entitat a l’expresident del club, José Gálvez, i al revés. Una batalla judicial que estan mantenint des de fa un temps les dues parts i que, de moment, és favorable a l’exmandatari.

La més recent ha estat la resolució judicial de la jutgessa de Primera Instància número 5 de Sant Feliu de Llobregat (80010/2) que recull una rectificació del, a les hores, director de l’Escola de Futbol de la UE Cornellà i actual responsable de formació, Fernando Lechuga, i del coordinador del futbol base i actual responsable de competició (juvenil, infantil i cadet), Juan Antonio del Rey, en una carta que van signar i es va distribuir el 28 de setembre de 2012 adreçada als pares dels nens de l’Escola de Futbol. Una carta constitutiva, segons José Gálvez, d’intromissió al seu l’honor i que va ser objecte de querella de l’expresident.

Segons l’expresident, els dos membres de la UE Cornellà, en un primer moment, van negar tots els fets (signatura i distribució de l’escrit) i, fins i tot, van presentar deu de les trenta persones (monitors, entrenadors, treballadors, director general) que signaven el document per avalar la seva declaració davant la jutgessa. Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, aquesta va demanar una peritació judicial cal·ligràfica que va confirmar la veracitat de les signatures autoritzant, a més, la publicació del document de rectificació en els mitjans de comunicació. Amb aquesta resolució judicial, l’expresident es dóna per satisfet “ja que el meu interès era restablir el meu honor i que es pogués conèixer la veritat dels fets. Havia de ser més dur amb ells, però amb això es demostra que en el seu dia es va fer bé les coses i l’altra part, tot el contrari. Per desgràcia, l’oportunisme, la covardia, la mentida i l’avarícia, defectes odiats per la societat, estan molt presents en una entitat que va ser model.”

Sentències favorables

D’altra banda, el jutge de Primera Instància i instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat no va admetre a tràmit la querella de la UE Cornellà contra José Gálvez per les declaracions realitzades en una entrevista publicada a La Premsa del Baix. Segons la sentència del jutge: “No procede admitir la querella pues no es posible considerar que la junta directiva querellante tenga legitimación a tal efecto, ni tampoco posible identificar a la junta  a sus integrantes con la UE Cornellà. En todo caso, es también digno de mención el requisito de la gravedad de las injurias presuntamente inferidas y la atribución de delitos conretos por hechos específicos y a personas individualizadas para que la responsabilitdad de carácter penal que se pretende pueda properar, lo que no parece producirse en el presente caso, y para ello sin perjuicio de la posible responsabilidad civil pro las intromisiones ilegítimas al honor que puedn denunciarse en tal vía”. D’altra banda, les dues querelles presentades per la UE Cornellà i Andrés Manzano a La Premsa del Baix per publicar l’entrevista a José Gálvez han estat arxivades.

Per últim, el jutge de Primera Instància d’Instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat també va decidir fer un sobreseïment provisional de les acusacions que van presentar la UE Cornellà per presumpta apropiació indeguda de diners del club per part l’expresident José Gálvez i els exdirectius Ángel González i Fernando Sánchez. Segons el jutge queda demostrat -amb aportació documental i testificacions- que va ser una altra persona que va cometre el delicte.

Després de guanyar els tres judicis, l’expresident José Gálvez considera que amb el temps “s’ha pogut comprovar que tot tenia un fi especulatiu i no un fi social per deixar-me fora de l’entitat”. A més, Gálvez parla de “pasivitat de moltes persones en l’àmbit municipal del què està succeint en l’esport cornellanenc. S’estan tolerant certes coses i es manté silenci. Sembla que els dolents siguem nosaltres i els bons són els que es lucren. Avui dia, els que fan fortuna són els que triomfen. Hi ha gent que va aterrar en el club amb una mà davant i una altra darrere i ara tenen un espectacular patrimoni aprofitant-se d’instal·lacions municipals que paguem entre tots i important models de gestió dubtosos quan en el seu moment el meu era antiquat.”

Veto permanent

Cal destacar també que en les resolucions judicials no hi ha sentència en ferm -segons ha pogut saber la nostra publicació al tancament de la present edició- per la qual cosa l’altra part té temps, si ho creu oportú, de presentar un recurs. D’altra banda, La Premsa del Baix no ha pogut disposar de la documentació que pogués aportar la junta directiva de la UE Cornellà, encapçalada pel seu president Alejandro Talavera, o el seu director general, Andrés Manzano, relativa a aquests tres judicis celebrats fins al moment. Així doncs, es manté una línia -des de fa un any i mig- de veto permanent informatiu a la nostra publicació, així com difusió per part de club d’informacions que no s’ajusten a la realitat.

 

CARTA DE RECTIFICACIÓ:

 

 

Sr. Gàlvez

 

Con relación a la carta del 28 de Septiembre de 2012 en la que constan nuestras firmas y en el encabezamiento los padres de los alumnos de la Escuela de Futbol de la UE Cornellà queremos manifestar lo siguiente respecto al contenido:

 

-       D. José Gálvez, anterior President de la Junta Directiva fue nombrado presidente según el procedimiento previsto en los Estatutos

-       Drante la Segunda parte del 2012 existieron controversias entre los miembros del club. No nos consta que el Sr. Gálvez cometiera delito o falta de amenazas o coacciones

-       En ningún momento en la carta se pretende afirmar que el sr. Gálvez se apropiara de cantidad alguna del club.

-       En nuestra opinión la Junta Directiva presidida por el Sr. Gálvez se ciñó en todo momento al cumplimiento de los Estatutes y la Ley del Deporte vigentes en el momento de convocar eleccione para la reelección de los miembros de la Junta Directiva. Las elecciones se celebraron en Diciembre del 2012.

-       En el mes de septiembre de 2012 no existita ningún proceso de inhabilitación contra el Sr. Gálvez

 

Con direchas manifestaciones queremos aclarar el contenido de dicha carta a los efectos de una correcta comprensión de la misma y a los efectos de evitar que de la misma se pueda entender cualquier manifestación que pudiera atentar contra el Derecho al Honor del Sr. Gálvez.

 

Fdo.

D. Fernando Lechuga

D. Juan Antonio del Rey González

 

Marçal Fontanals / Foto: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix