Viatjar en transport públic aquest any serà més econòmic

Amb les noves tarifes es rebaixen els abonaments de 2 a 6 zones, s’amplia la T-12 fins als 14 anys i es congela la resta de títols amb la finalitat s’impulsar la mobilitat sostenible.

L’1 de gener va entrar en vigor les noves tarifes de transport públic per a l’any 2016 amb la bona notícia que en la majoria dels casos es congelen els preus del bitllet i en altres, fins i tot, s’abaixa gràcies a un increment del nombre de viatges validats durant el 2015. A més, la congelació de tarifes també s’ha pogut fer perquè el pla financer amb els bancs signat a finals del 2014 per anar reduint el deute gegantí de l'ATM fins al 2030 s'està complint. Així, la majoria dels usuaris ja es veuen beneficiats d’aquesta mesura anunciada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que té com a objectiu de seguir afavorint la mobilitat en transport públic i incrementar la recurrència dels usuaris.

"Estem satisfets perquè amb totes les autoritats responsables (Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona) hem acordat unes tarifes per a l’exercici 2016 que s’adiuen amb la filosofia d’intentar garantir, d’una banda, la sostenibilitat del sistema, i de l’altra, aprofundir amb polítiques de bonificació social per a tots aquells col·lectius que són vulnerables o que necessiten un estímul per moure’s amb transport públic", va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. 

Els nous preus

El bitllet més utilitzat, la T-10, segueix costant en la primera zona els 9,95 euros que valia el 2015 després d’una rebaixa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona –abans eren 10,30 euros–, i la T-50/30 manté el preu de 42,5 euros, entre d’altres.

De la segona a la sisena corona es rebaixaran els títols T-Mes, T-Trimestre i T-Jove per afavorir la mobilitat metropolitana més enllà de la primera zona, mesura que suposa una despesa d’1,29 milions d’euros, que assumiran la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquestes zones desapareix la targeta T-50/30 –que sí es manté a la primera corona–, els usuaris del qual seran assumits pel títol T-Mes, i també s’ajustaran els preus per a famílies nombroses i monoparentals.

D’altra banda, la targeta T-12, que permet fer un nombre il·limitat de viatges gratuïts, s’ha ampliat fins a 14 anys –al 2015 era vàlida fins a complir els 14–, mesura amb la qual es preveu que els beneficiaris d’aquesta targeta augmentin en 16.500 menors.

Anar a l’aeroport

En un altre ordre de coses, els usuaris amb abonaments socials del sistema de transport públic (T-50/30, T-Mes, T-Jove, T-Trimestre, Targeta Rosa...) no hauran de pagar cap taifa especial en la L) per anar a l’Aeroport Barcelona-El Prat, que està previst que comenci a funcionar a partir del primer trimestre d’aquest any. Tanmateix, els usuaris que menys utilitzen aquest mitjà de transport com els turistes i que no disposin d’abonament, hauran de pagar un suplement en forma de bitllet senzill no integrat que tindrà un preu de 4,50 euro. És a dir, 2,15 euros pel bitllet normal i 2,35 de recàrrec per viatjar a l’aeroport). A més, hauran de validar-lo a l’entrada i a la sortida. 

Més viatgers

El passat 2015, amb les xifres tancades el 30 d’octubre, el nombre de viatges va experimentar un creixement d’un 2% respecte el mateix període de l’any anterior: fins al 30 d’octubre s’havia produït un total de 778 milions de viatges i la previsió era tancar l’any amb més de 935 milions, quan el 2014 van ser 915 milions.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix