El PSC demana la retirada del cartell de la Fira de la Cirera a Torrelles

Els socialistes consideren que el missatge que transmet a la ciutadania “no és l’adequat per promocionar una festa i com a reclam turístic i econòmic del municipi”.

En una societat avançada com la nostra els valors de la igualtat i el respecte ver les dones haurien de ser una obvietat. Malauradament el cos de la dona continua essent un reclam publicitari. Tant és si volen vendre un cotxe, un concert o una festa de la cirera; posem una dona una mica insinuant i tot funcionarà.

La presència d’una dona com a reclam publicitari ha aixecat polèmica. Aquesta vegada ha estat l'ajuntament de Torrelles de Llobregat, a través del cartell guanyador de la 35a Festa de la Cirera “on es mostra una noia, pujada a una calaixera, ensenyant el maluc i alguna cosa més, sostenint unes cireres”, segons el PSC.

"No entrem a valorar la qualitat del cartell ni la capacitat artística de la seva autora, simplement creiem que una administració pública i més per promocionar una festa i reclam turístic i econòmic del municipi, hauria de tenir més cura amb el missatge que transmet a la ciutadania", ha explicat el portaveu i candidat socialista a Torrelles Joan Carles Martínez. Tal com ha explicat Martínez, el PSC "treballa a fer l'esforç a no caure en els paràmetres masclistes que ens envolten", i en aquest sentit ha lamentat que l'ajuntament de Torrelles "mostri una carència tan evident d'aquesta preocupació social."

La secretària d'igualtat del PSC del Baix Llobregat, Gisela Navarro ha afegit al respecte que "no poden ser les administracions públiques les que perpetuïn el cos de la dona com un aparador d'atracció. Les dones no som un objecte, o és que us imagineu un home sostenint una cirera amb els pantalons caient?", ha explicat.

Des del PSC del Baix denuncia aquestes pràctiques, i animar a l'ajuntament de Torrelles a retirar el cartell i apostar per treballar per assolir la igualtat de drets entre dones i homes, un camí en el qual encara queda molt per fer i que no s'assolirà si tolerant que una dona sigui tractada com un objecte.

Redacció / Foto: Ajuntament del Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
156

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix