Quatre alcaldables republicans del Baix exposen les seves idees per a l’àrea metropolitana

Raquel Albiol (Cornellà), Oriol Torras (Esplugues), Oriol Bossa (Sant Feliu) i Lluís Fabrés (Sant Joan Despí) s’apleguen a l’auditori del Centre Cultural de Sant Ildefons amb els també candidats Alfred Bosch (Barcelona) i Toni García (l’Hospitalet) en un acte d'ERC.

Ahir dijous es va celebrar a l’auditori de Centre Cultural de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat l’acte “L’àrea metropolitana a la República catalana”, que va servir per posar de llarg les idees d’ERC del Baix Llobregat, l’Hospitalet i Barcelona per l’àrea metropolitana. La trobada va aplegar sis alcaldables del partit republicà i més d’un centenar de persones. Va ser un acte plantejat en format periodístic, en què el periodista baixllobregatí Marc Dalmau, anava preguntant a cadascun dels candidats temes d’interès general com l’economia, l’urbanisme, la mobilitat, el Parc Agrari, el model de govern i qüestions socials.

La candidata de Cornellà de Llobregat, Raquel Albiol, deixava clar que “necessitem una nova planificació coherent de les xarxes de transport” i que “és imprescindible tenir una visió de futur, amb un model clar i cohesionat de les ciutats i de les connexions entre elles”. Albiol també va recordar els atacs al Parc Agrari i al Delta de Llobregat, com Eurovegas i va defensar que no podem permetre’ns acabar amb les poques zones verdes que ens queden ni a Cornellà, ni a la comarca, ni a l’Àrea Metropolitana” incidint en què “les ciutats no són més riques si tenen més edificis i més empreses; són més riques si són capaces de generar un equilibri entre els seus espais”.

D’altra banda, el candidat d’Esplugues de Llobregat, Oriol Torras, va defendre “un model allunyat de l’especulació urbanística que ha imperat als nostres pobles i ciutats”i va afegir que “necessitem un altre model urbanístic.”

Posteriorment va ser el torn del candidat de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, el qual va assegurar que “és necessari un altre model de govern, amb una nova manera d’entendre la participació ciutadana” i en el que “la transparència no és tan sols que no hi hagi casos de corrupció, sinó que l’administració ha de fer públics els seus plans d’actuació, retre comptes i si s’escau, l’assumpció i depuració de responsabilitats.”

Finalment, abans de donar pas al principal ponent de l’acte, Alfred Bosch, el candidat de Sant Joan Despí, Lluís Fabrés, va dir que “sense cap mena de dubtes, la sanitat, l'ensenyament, els serveis socials, són els pilars bàsics del nostre estat del benestar”. Va destacar també que “és imprescindible tenir un país nou per poder disposar, gestionar i dotar de tots els recursos aquestes infraestructures.”

L’última intervenció del vespre va ser per al candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, actualment cap de files per ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch; que va defensar una altra manera de fer a l’àrea metropolitana i les relacions dels pobles limítrofs amb la capital. També va intervenir l’alcaldable per l’Hospitalet, Toni Garcia. L’acte va acabar amb un nodrit torn de paraules durant el qual els diversos candidats republicans van respondre totes les preguntes i dubtes que els assistents van voler expressar.


Redacció / Foto: ERC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix