Olesa estrena el documental “Preparats per decidir. La Consulta viatja als Estats Units”

Un miler de persones van veure la projecció on cal destacar la presència de Francesc Homs, en representació de la Generalitat, i Marta Rovira, secretària general d’ERC.
El teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat va ser l’escenari, el passat dissabte 16 de novembre i davant d’un miler de persones, de l'estrena del documental “Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units”. Una iniciativa del col·lectiu Dretadecidir.com impulsat per tres joves d'Olesa i Esparreguera, que s'ha finançat a través de petites aportacions de ciutadans. Durant les tres setmanes de viatge, en Jordi Casas, en Julio Gómez i la Neus Màrmol, els responsables del projecte, van recórrer en cotxe uns 14.000 quilòmetres, passant per fins a vint-i-cinc estats, i entrevistant personalitats catalanes residents al país i experts nord-americans en diferents àmbits de la cultura catalana.

L’acte va comptar amb la presència del conseller de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs; la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i Liz Castro, editora del llibre “What's up with Catalonia”. Han col·laborat amb aquest projecte l'Assemblea Nacional Catalana, Omnium Cultural, la Plataforma Súma+Te, i les seccions locals de CiU i ERC. Segons el comunicat del department de premsa de l’Ajuntament d’Olesa, el Conseller Francesc Homs va voler transmetre als assistents que el procés per realitzar la consulta “no serà gens fàcil i que apareixeran dificultats imprevisibles” i va afegir que això “no pot fer defallir aquells que desitgen poder exercir el dret a decidir”. A més va encoratjar que aquest tipus d'iniciatives “es mantinguin de cara a seguir per assolir l'objectiu”. D’altra banda, Marta Rovira va posar èmfasi en que actes d'aquestes característiques “serveixen per fer perdre la por”. Rovira creu que tot i els missatges negatius que arriben d'arreu de l'estat espanyol “documentals d'aquestes característiques ens han de servir per seguir creient que d'il·legal i impossible, el procés català, no té res.”

Un cop estrenat a Olesa el documental es projectarà arreu del país, sobretot, gràcies al suport rebut ja des de diferents seccions territorials de l'Assemblea Nacional Catalana, així com dos cinemes que volen programar-la.

Redacció / Foto: AOdM
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
101

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix