Denuncien un increment de la despesa econòmica dels polítics a Esplugues

Daniel Lafuente, portaveu de VOX, considera que "és una vergonya que la resta dels partits hagin aprovat incrementar el nombre de representants en les comissions informatives solo per a poder cobrar diners per assistir a elles"

L'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte VOX, l'ampliació dels membres de les comissions informatives permanents. Així doncs, els grups municipals amb tres regidors passen a tenir dos representants en elles.

El motiu és que, en el Ple de febrer, es va aprovar el canvi de la retribució dels regidors sense competències motivat per una "inseguretat jurídica" de l'ajuntament, ja que Esplugues és dels pocs ajuntaments que un regidor sense funcions cobrava una "nòmina". Ara aquests regidors passen, de cobrar un sou fix a cobrar per l'assistència al Ple i les comissions.

Daniel Lafuente 17.06.23 2

El portaveu de VOX a l'Ajuntament, Daniel Lafuente, ha criticat l'increment de la despesa política provocada “per les polítiques dels de sempre" i ha subratllat que "el grup municipal VOX és coherent amb el seu programa polític i, per això, hem votat en contra. Ens hem de quedar solos una altra vegada". "Volen anar a les comissions perquè es cobra, abans no era necessari. L'únic pretext és cobrar més diners i a VOX no el sorprèn", afegeix.

Finalment, Daniel Lafuente considera que "no és necessari ampliar el nombre de components d'una comissió" i que en tots els municipis de Catalunya tenen la mateixa representació com la que tenia fins ara Esplugues. En aquest sentit, recorda que el mes de juliol de l'any passat tots els grups municipals van aprovar la composició de les comissions sense cap protesta. "No els hem sentit queixar-se en cap Ple, en cap comissió, en cap article sobre la necessitat d'ampliar el nombre de participants en una comissió i ara les amplien només pels diners", diu.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix