Candela López Tagliafico pren possessió de l'acta de diputada

La portaveu municipal de Movem En Comú Podem Castelldefels és ja nova diputada del grup Sumar-En Comú Podem i es compromet a treballar “per continuar ampliant els drets i les llibertats en aquest país”

Des del dimarts 30 de gener Candela López Tagliafico, portaveu de Movem En Comú Podem Castelldefels, exerceix ja com a nova parlamentària al Congrés dels Diputats. Pocs minuts abans que s'iniciés el debat de la llei d'amnistia, des del seu escó López Tagliafico prenia possessió de l'acta com a nova diputada del grup parlamentari de Sumar-En Comú Podem. I ho feia amb la fórmula jurídica de la promesa amb l'objectiu d'aconseguir que "la ciutadania guanyi drets i així guanyi vida."

WhatsApp Image 2024 01 31 at 18.59.04 2

Candela López valora aquest fet com "un dia molt important en què assumeixo amb responsabilitat el fet de representar a la ciutadania dins del grup de Sumar En Comú Podem al Congrés dels Diputats". En les seves primeres paraules des de l'hemicicle, ha afirmat que treballarà amb els seus companys i companyes del grup parlamentari per "continuar ampliant els drets i les llibertats en aquest país. Cal combatre la crisi climàtica. S'ha de garantir el dret a l'habitatge. Hem de guanyar més drets laborals. Hem d'enfortir l'educació i la sanitat públiques. Cal defensar els drets culturals i continuar avançant en més igualtat i feminisme. Tenim tots aquests grans reptes al davant i els afronto amb convenciment i amb molta il·lusió."

La seva formació política local, Movem En Comú Podem, ha emès un comunicat en què es manifesta una gran satisfacció per aquesta designació. "Estem convençudes que la Candela López Tagliafico treballarà amb empenta i sent fidel als seus valors en defensa de la gent comuna de Castelldefels, el Baix Llobregat i Catalunya; tal com ha demostrat durant tots aquests anys, des que va iniciar la seva carrera política a la nostra ciutat", afegeix el comunicat.

WhatsApp Image 2024 01 31 at 18.59.03

També es mostra de manera explícita el suport públic de l'organització a la seva portaveu "posant-nos al seu servei per ajudar-la en tot allò que pugui necessitar en la nova etapa política". El comunicat de Movem En Comú Podem Castelldefels acaba amb una frase en què es reafirma "el compromís polític per continuar treballant per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Castelldefels amb un futur sostenible, amb serveis públics de qualitat i on tots els veïns i les veïnes puguin accedir a un habitatge digne i assequible. Un Castelldefels on hi hagi un govern municipal d’esquerres pel que continuarem treballant incansablement dia rere dia.”

La nova diputada va néixer l'any 1985 a Lomas de Zamora (Argentina). És diplomada en gestió i administració pública, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i està especialitzada en l'àmbit de les polítiques públiques i socials. Arriba al Congrés després d'una extensa carrera política a Catalunya, desenvolupada de manera molt especial en l'àmbit municipal de la comarca del Baix Llobregat.

WhatsApp Image 2024 01 31 at 18.59.04 1

L'any 2007 es converteix en regidora de joventut a l'Ajuntament de Castelldefels per Iniciativa per Catalunya (ICV)-Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Durant tots aquests anys ha ocupat diferents responsabilitats polítiques a l'Ajuntament, tant a l'oposició com dins del govern, culminant l'any 2015 amb el seu nomenament com a alcaldessa, liderant la formació política Movem Castelldefels (ICV-EUiA-Més i Equo). Va ser alcaldessa entre 2015 i 2017. Des de l'any 2020 és regidora en l'oposició de Movem En Comú Podem Castelldefels. També és co-coordinadora nacional de Catalunya En Comú des de l'any 2018 i el passat mes de juliol de 2023 va ser nomenada vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Fotos: Movem En Comú Podem Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix