Arxivada la denúncia contra la tinenta d’alcalde d’Urbanisme del Prat

Va ser acusada de presumpta prevaricació i tràfic d'influències i la jutge assegura que no ha quedat acreditat que Alba Bou afavorís la promotora en la construcció d’un edifici i, a més, no s’ha detectat, arbitrarietat ni intervenció

La titular del jutjat d'instrucció número 2 del Prat de Llobregat ha arxivat la denúncia contra la tinenta d'alcalde d'Urbanisme de la localitat, Alba Bou (En Comú Podem), per presumpta prevaricació i tràfic d'influències, segons informa l’ACN. Un particular la va denunciar el passat mes d'octubre per, segons ell, no haver aturat la construcció d'un edifici on s'hi havien constatat diverses errades estructurals, i també l'assenyalava d'un possible frau en la concessió de la llicència. Segons el seu relat, la finca superava l'altura màxima permesa i incomplia la normativa antiincendis, i s'apuntava una relació familiar amb el responsable de l'obra. En el seu escrit, la jutge considera que no hi ha evidències de favoritisme amb el promotor.

9dfc6cd6 f9c9 4939 b486 f5090ab4e803 16 9 aspect ratio default 0

En la denúncia s'apuntava el vincle familiar entre la persona propietària de la Promotora Pahuer Prat SL i la regidora, llavors tinenta d'alcalde d'Urbanisme i més tard d'Economia, Govern i Qualitat Democràtica. La relació era de cosines llunyanes, de consanguinitat de cinquè grau, i tot i no estar obligada a abstenir-se en la votació relativa a l'edificació, tal com recull la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic, així ho va fer, com recull l'escrit.

La denúncia també recollia que s'haurien comès irregularitats concretes que, segons la jutgessa, no queden demostrades. En l'escrit destaca que la llicència es va sol·licitar l'any 2018, i que la junta de govern local la va concedir després de rebre els informes favorables del tècnic jurista i l'arquitecta municipal.

IMG 20221103 WA0011

pancartes denuncia regidora prat de llobregat foto google street view 4 1258x630

A partir de les queixes de part del veïnat, es van fer inspeccions d'obra que van dur a la redacció d'un informe que constatava un possible excés d'alçada de l'edifici en qüestió, motiu pel qual al novembre de 2020 es va incoar un expedient per suspendre provisionalment les obres. Això va dir aquí l'Ajuntament ordenés al promotor que resolgués les irregularitats i que demolís la coberta per excés d'alçada.

La jutgessa també destaca que l'obra era privada i que l'Ajuntament va intervenir en el control de legalitat del projecte, sent la junta de govern local qui va concedir la llicència. "La intervenció de la investigada es va limitar a l'elevació com a proposta davant del citat òrgan", destaca.

Per aquest motiu, assegura que no queda acreditat que Bou afavorís la promotora ni que hi hagués irregularitats en el seguiment de l'obra, sinó tot el contrari: "Rebudes les queixes i denúncies, l'Ajuntament, a través dels òrgans corresponents, va implementar les mesures de correcció oportunes."

De la mateixa manera, no es detecta ni arbitrarietat ni intervenció de Bou un cop detectades les deficiències denunciades en l'obra que alteressin el procediment en favor de la promotora, motiu pel qual la jutgessa acorda arxivar de manera provisional les actuacions.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix