Molins En Comú Podem es prepara per a les eleccions municipals

Va organitzar una Assemblea Oberta amb els dos grups que conformaran la candidatura on es va debatre el programa i va fer un balanç d’aquest mandat

Molins En Comú Podem, s'encamina cap a les eleccions municipals d'aquest mes de maig i en el marc de l'Assemblea Oberta celebrada ahir dissabte els dos grups municipals que conformaran la candidatura, Molins En Comú i Molins Camina Podem, van fer balanç d'aquest mandat. Miguel Angel Pozo i Gerard Corredera, regidors de la confluència, van demanar un canvi de rumb en la governança de l'ajuntament, polítiques de gran importància i menys d'aparador i maquillatge: “No té sentit aprovar molts plans per no desenvolupar-los” van concloure referint-se als plans no executats pel Govern de Molins. Pozo i Corredera, també van valorar com a clau, la tasca durant bona part de la legislatura d'Ana Aroca en l'entesa a l'ajuntament.

molins comu podem 1

Propostes

Els assistents van poder fer propostes en un taller participatiu dins de les principals línies d'acció política. Aquest seguit de millores per la vila i pel mateix ajuntament es plasmaran al programa electoral de les pròximes eleccions. Entre altres, s'han formulat propostes per a la millora de la governança municipal, més oberta i amb retiment de comptes, una sindicatura de greuges local, i una participació vilatana més efectiva en àmbits que preocupen i ocupen a la ciutadania. La transició ecològica i energètica i el camí cap a les comunitats energètiques per una vila més resilient i de futur, la urgent lluita preventiva contra la violència masclista i la feminització de l'acció municipal, educació, cultura, mobilitat, aigua, circularitat, foment de l'ocupació, habitatge protegit de lloguer, també han format part del conjunt de les nombroses idees formulades, totes elles en el camí cap a una perspectiva de gènere en tots els sectors socials i econòmics.

molins comu podem 4

Va existir gran unanimitat dels participants en la necessitat d'articular Molins de Rei dins de les polítiques públiques metropolitanes, com són el transport, l'aigua i els residus i també hi ha hagut molta coincidència en poder sumar esforços en la gestió i acció institucional sobre les dues associacions empresarials del Polígon el Pla que ara mateix existeixen a Molins de Rei i Sant Feliu, plantejant una fusió i un rellançament de les administracions. S'ha reclamat no sols una proposta de programa municipal, sinó avançar cap a una agenda planificada i programada de futur per a la vila.

molins comu podem 3

També van participar en la jornada Lidia Muñoz i Andrés Medrano, candidats a llurs alcaldies per En Comú Podem de Sant Feliu de Llobregat i Rubí respectivament. Tots dos han compartit experiències municipals exitoses de govern, Lidia Muñoz com a alcaldessa de Sant Feliu i Andrés Medrano en el govern de Rubí. També van parlar de les dificultats per superar la gestió municipal per l'impacte de la pandèmia i els entrebancs per assolir la recuperació econòmica i la lluita contra les desigualtats i la precarietat existents. Lucas Ferro, diputat molinenc al parlament de Catalunya per En Comú Podem, va tancar la jornada plantejant l'imprescindible paper que ha de jugar aquest espai polític com a alternativa a l'actual govern sociovergent per a un canvi de polítiques i de model a Molins de Rei.

Redacció / Fotos: Molins En Comú Podem

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix