Compromís i Acord per Torrelles, en el primer grup de l’oposició de l’AMB

S’han unit els també grups polítics del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ara Decidim Ripollet i Guanyem Badalona en Comú, que han constituït Municipalistes per la República des de Baix

Els grups polítics del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) Ara Decidim Ripollet, Compromís i Acord per Torrelles i Guanyem Badalona en Comú s'han unit en un únic grup denominat Municipalistes per la República des de Baix, que es converteix en el major de l'oposició.

ignasi 2

"Cal un canvi de paradigma, on es tingui en compte l’impacte ambiental de cada municipi a l’hora de calcular les inversions de les quals podrà disposar. No per castigar, sinó per premiar", explica l’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente.

El grup està format per quatre consellers metropolitans de candidatures municipalistes i d'esquerres de l'oposició al govern de l'AMB format pel PSC, En Comú Guanyem, ERC i JxCat, i es reivindica com “l'única alternativa als partits polítics de sempre. L'AMB és l'única gran institució del país que no ha experimentat cap canvi substancial de lideratge polític.”

ignasi 4

“Treballar conjuntament s'ha produït d'una forma natural. Compartim programa polític, entenem la política des de la cooperació i ens mou aconseguir objectius comuns en marcs competencials i territorials més amplis”, han argumentat els tres grups, que en alguns casos reuneixen agrupacions locals de la CUP o els Comuns.

Proposta política

Municipalistes per la República des de Baix ha presentat una proposta política amb quatre grans qüestions a abordar: un balanç de la inversió dels últims deu anys de l'AMB, un pla de reequilibri territorial, impulsar polítiques socials i d'habitatge “valents” i implantar una fiscalitat ambiental.

ignasi 3

El grup està format per l'alcalde de Ripollet, José María Osuna; la tinent d'alcalde de Ripollet Pilar Castillejo, l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ignasi Llorente; i la regidora de Guanyem Badalona, Nora San Sebastián.

Redacció / Fotos: Municipalistes per la República des de Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix