Josep Perpinyà renuncia a l'alcaldia de Sant Just Desvern

La decisió està motivada per a no poder-se dedicar plenament per motius de salut

 

L’alcalde Josep Perpinyà va anunciar ahir a darrera hora de la tarda la decisió de no continuar al davant de l’alcaldia de Sant Just Desvern. La decisió està motivada per no poder-se dedicar plenament a l'alcaldia per motius de salut. A partir d’ara s’inicia el procés pel qual el plenari de la Corporació Municipal ha de prendre coneixement de la renúncia.

alcalde 1

Perpinyà, llicenciat en Història Moderna per la UAB i amb un màster en Funció Gerencial de les Administracions Públiques i de Lideratge de Serveis Públics, va ser regidor de l’Ajuntament de Sant Just Desvern des de 1999 fins a 2004. L’any 2004 va assumir l’alcaldia, responsabilitat que ha ocupat fins al moment. En el mandat 2015-2019 també va ser president del Consell Comarcal.

Perpinyà ha volgut acomiadar-se a través d'una carta que a continuació reproduïm íntegrament:

“Vull compartir amb vosaltres una decisió important que m’he vist obligat a prendre: he presentat la meva renúncia com a alcalde de Sant Just Desvern. És una decisió difícil, però ferma. Ha estat una decisió meditada i reflexionada i, per tant, un cop presa, tinc el convenciment que cal que faci aquest pas al costat perquè des del punt de vista personal crec que és el millor que puc fer.

Ser alcalde de Sant Just Desvern és una de les millors etapes que he viscut a la meva vida, exigeix un alt grau de dedicació i responsabilitat que sempre he intentat exercir.  Ara, determinades situacions i circumstàncies sobre la meva salut fan que hagi d’abaixar el ritme i que el camí a seguir sigui un altre. Quan et donen consells mèdics, millor escoltar-los i això estic fent.

Sempre he cregut que quan prens la decisió de dedicar-te a la política es fa per “fer-hi coses i no per estar-hi”, per transformar i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, fins i tot, per fer realitat allò que, de vegades, semblen utopies. La vida et va marcant el camí i no vull que la meva continuïtat modifiqui res de la meva actitud, del meu pensament, de la meva dedicació i de la meva manera d’entendre l’acció política.

Sant Just Desvern es mereix que al davant de l’alcaldia i dels respectius governs hi hagi homes i dones compromesos/es, amb energia i que estiguin disposats a treballar a un alt nivell. Modestament crec que ha estat així fins ara i espero que ho continuï sent.

L’any 2004 vaig començar una nova etapa en la meva vida quan vaig assumir l’alcaldia amb gran responsabilitat, orgull i molta satisfacció.  En aquests moments, no puc evitar fer un agraïment a moltes persones que m’han acompanyat durant aquests anys tan enriquidors. Em resulta impossible nomenar-los a tots i a totes.

Faig referència en primer lloc al meu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya, per haver-me donat l’oportunitat d’encapçalar, en quatre ocasions, la candidatura a les eleccions municipals. Ha estat un orgull haver-les guanyat amb el suport de tantíssima gent. Els regidors i regidores del PSC han estat cabdals per a la confecció de les polítiques municipals que hem impulsat.

També vull fer un reconeixement als regidors i regidores amb qui he compartit els diferents governs municipals. Agrair a Iniciativa per Catalunya-Verds, ara Movem Sant Just, la seva tasca, soci fidel en els governs progressistes i d’esquerres, amb compromís i enfortint-lo amb les seves aportacions. Ha estat una aliança ferma que ens ha permès avançar conjuntament.

Als regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Catalunya que en determinats moments han format part de governs progressistes, que han consolidat amb la seva dedicació i les seves accions polítiques el govern municipal.

I un agraïment també als companys i companyes dels diferents partits de l’oposició que han format part de la Corporació Municipal. Tothom ha tingut, més enllà de defensar els seus ideals, un comportament exemplar. Agraeixo les aportacions, el seu to i manera de fer.

Amb la complicitat dels grups municipals, el teixit associatiu, l’entorn econòmic i de la ciutadania, hem pogut afrontar grans reptes: hem reforçat les polítiques socials i de benestar de la ciutadania, la transformació i la millora dels serveis públics i de l’espai urbà, les polítiques de gènere, la construcció d’habitatge públic, els serveis educatius de qualitat, el suport al teixit cultural i d’entitats, els nous equipaments, la millora de la mobilitat i un augment molt significatiu de respecte i sensibilitat pel medi ambient, en espais com el Parc Natural de Collserola. Són només uns exemples. Gràcies de debò a tothom.

Sempre dic que Sant Just Desvern és un municipi amb un alt grau de convivència i respecte, i la Corporació Municipal és un reflex de com és el poble. No vull deixar de dir que tenim una riquesa d’entitats i de voluntariat que sempre estan actius per dinamitzar i enfortir el municipi. Així com un teixit productiu divers i amb capacitat de lluita envers les adversitats actuals.

He tingut la sort de tenir responsabilitats en administracions supramunicipals com el Consell Comarcal o l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i no puc deixar d’agrair la seva confiança.

No vull deixar passar l’ocasió de transmetre, públicament, el meu agraïment als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Sempre he defensat la tasca i dedicació de les persones treballadores d’aquesta institució.  Aquests darrers mesos tan durs han demostrat, una vegada més, el compromís per oferir un bon servei públic a la ciutadania. Gràcies a tothom.

Agrair a la meva família, i al meu entorn més immediat, la seva paciència i comprensió. Especialment al meu fill Aniol. Sense aquest suport, no m’hagués pogut dedicar de ple a aquest gran desafiament que és ser alcalde de Sant Just.

I finalment, a la gent, als milers de ciutadans i ciutadanes de Sant Just Desvern. No tinc paraules per agrair el suport, l’escalf i la confiança que tantes persones m’han demostrat durant aquests anys. És reconfortant rebre aquest suport.

El meu repte personal i dels governs que he presidit ha estat sempre reduir les desigualtats i dedicar els màxims esforços i recursos a les persones més vulnerables. Per això, he fet política. He vist patir molta gent, especialment durant la crisi econòmica i social del 2008 i ara, en els darrers mesos, durant aquesta maleïda pandèmia que ens està trencant. Està sent molt dur, però tinc clar que ara sortirem més enfortits d’aquesta crisi sanitària i econòmica. Deixeu-me tenir un pensament per a les persones que ens han deixat durant els darrers mesos. Tinguem esperança, som un país fort.

Com a persona responsable, i sota aquesta premissa, prenc la decisió de deixar l’alcaldia.  Sempre he entès que un alcalde o alcaldessa ha d’estar al davant, marcant el camí, el ritme i liderant l’equip. Abaixar el ritme, com em demanen, és incompatible i impensable amb la responsabilitat de ser alcalde. Per molta il·lusió que tingui, és per responsabilitat que dono aquest pas al costat i pel respecte més absolut que tinc cap a la institució, la gestió pública i la política. Sé que ho entendreu. Tot i així, ens seguirem veient per Sant Just.

Som un dels millors pobles d’aquesta gran nació que és Catalunya, i això, no ens ho treu ningú.

M’estimo Sant Just Desvern.

Gràcies Sant Just!”

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix