Fem Sant Andreu comença a treballar per l'endemà de la COVID-19

El grup municipal republicà recull les preocupacions i necessitats de les entitats locals per transformar-les en propostes per un pla de reactivació

Fem Sant Andreu ha iniciat una ronda de contactes amb reunions telemàtiques, amb entitats social, culturals, esportives, com també amb actors econòmics locals. La primera reunió va tenir lloc la setmana passada amb les entitats esportives. D'aquesta trobada telemàtica, es va poder extreure “tres idees principals que més preocupen als clubs”, segons indica el grup municipal republicà.

  • La preocupació per part de les entitats, que es podrà retornar a l'activitat esportiva amb les màximes garanties i amb els protocols clars i correctes per evitar rebrots i/o contagis.
  • Han reclamat que l'obertura de la subvenció anual per la promoció de l'esport al municipi.
  • Algunes entitats han demanat que la subvenció no es vegi minvada a causa dels actes que no s'han pogut realitzar a causa de la Covid-19, però que històricament les entitats organitzaven.

Segons Femn Sant Andreu “aquest virus l'hem parat entre totes i tots, ara és el moment de què tots participem del despertar de la ciutat. Creiem que és important que l'Ajuntament escolti a la ciutat, als actors socials i econòmics, als veïns i veïnes i a les entitats que teixeixen una xarxa social imprescindible per l'endemà. Cal fer-ho amb ambició i valentia.”

95000775 662441707931100 6244623229927817216 o

La propera setmana continuarà amb les videoconferències amb més sector de la societat. Concretament amb les entitats culturals, socials, assistencials, i també agents econòmics de la ciutat.

Marc Giribet portaveu de la formació ha assegurat: "El nostre grup fa el que li pertoca, i per això les regidores i regidors han estat en contacte continu amb la ciutadania, i han fet arribar propostes en tots els àmbits al govern, en alguns casos recollides en els seus anuncis o en la Memòria de les mesures de l'Ajuntament per fer front a la crisi derivada de la pandèmia del COVID-19”.  Giribet també ha afegit: "Ens preocupa que el teixit associatiu de la ciutat quedi toca per la Covid-19. També ha de tenir el seu lloc en el pla de reactivació de Sant Andreu de la Barca. Hem recollit algunes propostes i sobretot les angoixes de les entitats esportives, que plasmarem en propostes".

Taula de ciutat

Durant el plenari urgent i extraordinari del 30 d’abril, el grup municipal de Fem Sant Andreu ha proposat la creació d'una Taula de ciutat que fixi l'agenda, les mesures i les partides pressupostàries de reactivació social, cultural i econòmica de Sant Andreu de la Barca. Es tracta d'un espai de reflexió que busca les solucions econòmiques, socials i polítiques amb representants de l'administració, empresaris, treballadors i agents socials en peu d'igualtat encarregats de dibuixar l'estratègia d'avenç cap a la nova economia post COVID-19.

pla sab

Aquesta proposició “volíem portar-la a votació, però la continuada convocatòria de plens urgents i ordinaris, no permet a l’oposició presentar propostes i sotmetre-les a votació”. Fem Sant Andreu també ha demanat a l’equip de govern (PSC-Cs) que garanteixi el dret a la participació política de les regidores i regidors a l’oposició. “Exigim al govern que convoqui plens ordinaris, per garantir així la participació política dels regidors a l’oposició”, afirma.

Giribet ha afegit que hem d’atendre i donar resposta a tots els sectors de la ciutat que estan patint aquesta crisi, i la Taula de Ciutat és la fórmula per ajustar i millorar el pla de contingència inicial que vostres proposen”. Al mateix temps, Hem d’anar més enllà dels partits polítics i trobar un espai molt més ampli. Aquests espai no és només un pacte polític sinó una plasmació de propostes clares, valentes i ambicioses, sense lloc per la retòrica.

Redacció / Fotos: Fem Sant Andreu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix