Homenatje a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista

Bloc Olesà, ERC i PDeCAT-Demòcrates han fet una ofrena floral al cementiri de Can Singla d’Olesa i al vell d’Abrera

Ahir dimecres, diada de Tots Sants, es va celebrar un homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista amb ofrenes florals. Cada 1 de novembre, l’Ajuntament d’Olesa recorda les víctimes al cementiri de Can Singla d’Olesa primer i també al cementiri vell d’Abrera, on el febrer de 1939 van morir afusellats diferents veïns i veïnes d’aquesta localitat del Baix Llobregat Nord, integrants del consistori (com qui era alcalde per ERC, Fèlix Figueras i Aragay, així com un tinent d’alcalde i un regidor, i diferents sindicalistes i membres de partits). Els partits polítics olesans participants de l’homenatge, que enguany han estat únicament Bloc Olesà, ERC i PDeCAT-Demòcrates, no han pogut evitar fer referència a l’actual situació política, tot reclamant, precisament, que no es tornin a viure situacions de repressió pròpies de temps passats.

Ara tot just fa un any, l’Ajuntament d’Olesa estrenada al cementiri de Can singla una làpida que xifrava en 333 les víctimes directes de la Guerra Civil al nostre municipi, gràcies a l’estudi i investigació que durant anys ha estat fent l’olesà Carles Roca, també present a l’ofrena floral. Just després de l’ofrena, íntima i emotiva, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, va comentar que, precisament, l’Ajuntament vol retre homenatge a aquelles persones “que van morir per la seva ideologia” amb la voluntat “que no torni a passar mai més”.    

Afusellats

L’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil ha continuat al cementiri vell d’Abrera, on s’ha recordat els afusellats el 19 de febrer del 1939 en aquest indret. Precisament, l’acte, presidit per l’alcalde d’Abrera, jesús Naharro, i l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha comptat amb l’assistència dels descendents de l’exalcalde.

abrera cementiri

L’alcaldessa va reiterar el seu convenciment que, donada la situació política actual, “cal reflexionar que els problemes polítics s’han de resoldre de manera política i democràtica” i va desitjar que “la mort d’aquestes persones inspiri respecte a totes les ideologies”. Per a Pilar Puimedon, cal deixar clar que “les diferents maneres de pensar” s’han de dirigir amb el vot “i amb l’acceptació del que es voti”. Precisament, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, del PSC, , en declaracions a Olesa Ràdio, va destacar que el “rebuig a la judicialització dels problemes polítics, que s’han de solucionar en política”. Naharro també ha criticat que “tant el govern de Catalunya com de l’Estat han fet política de l’enfrontament, que no ajuda a ningú”, i va demanar que les eleccions del proper 21 de desembre, que creu hauria d’haver convocat el president Puigdemont, es puguin desenvolupar en un escenari que no inclogui membres del govern cessat de la Generalitat a presó o amb llistes il·legalitzades.

 

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix