Castelldefels continua a l’Associació de Municipis per la Independència

El grup municipal del PP va sol·licitar sortir de l’AMI en el darrer Ple, però la coalició del govern municipal va aprovar una esmena a la totalitat contrària a la proposta dels populars

El Partit Popular de Castelldefels, va demanar, a través d'una moció debatuda en l'últim Ple, que l'Ajuntament declarés nuls els acords i decrets d'adhesió del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i el pagament de les quotes corresponents. "El nostre grup considera que l'actual equip de govern ha de respectar la legalitat vigent i la Constitució", ha explicat el portaveu del grup municipal popular i exalcalde de la ciutat, Manuel Reyes, en declaracions a un mitjà local.

La moció dels populars però no es va arribar a votar, ja que va prosperar una esmena a la totalitat que finalment va aprovar els grups municipals de Movem-E, PSC-CP, ERC-M, CSPOT i CiU, amb el vot en contra de PP i C’s. Així, el municipi baixllobregatí contiuava a l’AMI.

Acusen el PSC de poca valentia

Reyes ha retret al Partit Socialista de Catalunya (PSC) "la seva falta de valentia" i ha criticat l'esmena a la totalitat presentada pel govern per evitar debatre la moció presentada pel PP. "Es tracta d'una esmena parany que gens té a veure amb el text original per poder zafarse i no posicionar-se", ha manifestat Reyes. "Els veïns de Castelldefels tenen dret a saber si els partits que els governen estan o no a favor de la independència de Catalunya, i si l'Ajuntament posarà mitjans municipals en cas que se celebri un hipotètic referèndum", ha afegit.

"L’AMI té un interès partidista, solament representa a una part dels ciutadans", ha insistit el portaveu popular, qui ha demanat al govern que "no s'escudin en un pacte entre partits que no portaven al seu programa electoral l'adhesió de Castelldefels a l’AMI, tenint en compte, a més, que en les passades eleccions municipals, el 80% va votar a forces no independentistes."

La moció presentada pel PP de Castelldefels es basa en la recent sentència judicial que obliga a l'Ajuntament de Reus a anul·lar l'adhesió de la ciutat a l'entitat independentista per considerar que s'ha instrumentalitzat la corporació per a una finalitat partidista, una decisió que el tribunal considera aliena a les seves pròpies competències decisòries.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix