ERC Viladecans demana que el municipi se sumi a la Xarxa de Ciutats Refugi

Els republicans volen recuperar la funció d'alberg que havia tingut fins a l'any 2011 l'Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori.

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Viladecans sol·licitarà a l'equip de govern la participació del municipi en la Xarxa de Ciutats refugi per acollir persones que fugen de la guerra a Síria. Els republicans volen afegir Viladecans al llistat de ciutats que ja han demostrat el seu interès a formar part d'aquesta xarxa de solidaritat proposada inicialment per l'Ajuntament de Barcelona i on també cal sumar Sant Feliu de Llobregat, el Prat, Molins de Rei, Sabadell, Tarragona, Reus o València, entre d'altres.

La portaveu d'ERC al consistori, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que "davant del drama que estem veient les últimes setmanes cal reaccionar i canalitzar les mostres de solidaritat que s'han despertat amb el col·lectiu de refugiats sirians. Hem d'actuar i per això considerem un deure i una obligació moral adherir Viladecans a la xarxa de ciutats refugi que s'han ofert a rebre una part dels refugiats i demandants d'asil."

Altres peticions

Esquerra Republicana de Catalunya, a més, entén que caldria aprofitar els recursos d'acollida i integració dels quals disposa Viladecans en col·laboració amb la resta d'administracions implicades i les entitats de suport a persones refugiades com Creu Roja, ACNUR o la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. En aquest sentit, planteja l'habilitació parcial de l'Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori com a alberg temporal. De fet, recorda, aquest equipament ja havia estat un alberg fins a l'any 2011 quan va ser reconvertit en hotel d'entitats.

ERC Viladecans també demanarà a l'executiu municipal que articuli un sistema per canalitzar les mostres de solidaritat de la ciutadania que vulgui ajudar i contribuir a donar suport als refugiats sirians, ja sigui amb places d'allotjament, voluntariat o qualsevol altre tipus d'aportació.

Lligadas ha afirmat que "Catalunya ha estat i és terra d'acollida. En el passat també hem estat perseguits i hem trobat refugi en altres països com Mèxic i l'Argentina. Tenim un deute històric i hem de saber estar a l'alçada de les circumstàncies, cadascú des de les seves responsabilitats. No podem continuar girant l'esquena com ha fet fins ara el Govern de Rajoy, que és el competent en matèria d'asil."

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Veïns i experts denuncien l’estat de l’arxiu històric de Cornellà

Aquest equipament municipal, situat al soterrani del Castell del Borni, pateix una infecció fúngica i microbiana en milers de documents de la qual,…
322

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix