Olesa de Montserrat: Guerra pels sorolls del campanar

Puig i la seva dona, Maite Pascual, han tornat a entrar a l'Ajuntament una instància reclamant que entre les 23 hores i les 8 hores no sonin les campanes.

Al·leguen que el soroll els impedeix dormir i els produeix, entre d'altres, irritabilitat, ansietat, i cansament.

A la seva lluita s'hi ha sumat l'Associació de Víctimes d'Assetjament Laboral, Escolar i immobiliari de Catalunya, i la Federació Catalana FEDALE (també contra l'assetjament de qualsevol tipus), que han remès escrits a l'Ajuntament d'Olesa reclamant que el consistori prengui les mesures pertinents per resoldre aquest conflicte, segons han informat fonts municipals.

Però veïns de la localitat estan en contra de la possibilitat que la Torre del Rellotge es quedi sense veu durant la nit.

Informe de la Diputació

L'Ajuntament d'Olesa encarregarà aquest mes a la Diputació de Barcelona un estudi del so de les campanes de la torre del rellotge per tal de poder determinar si supera els decibels permesos.

Així, l’administració supralocal determinarà si ha d'atendre o no la petició de la família de Josep Puig.

El regidor Jordi Martínez, va explicar que l'Ajuntament “ja ha fet un primer estudi del so d'emissió de les campanes que ha determinat que, si bé durant el dia no se supera el límit de decibels permesos, a la nit podria ser que sí se superés a una distància de 17 metres”.

Ara bé, segons el regidor, aquesta prova “s'ha fet amb un aparell que no està homologat, i per aquesta raó caldrà esperar a l'estudi de la Diputació per determinar si ho supera o no i després prendre una decisió al respecte”.

L'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, assegura que el procés “conclourà amb l'adopció d'una solució definitiva” i recorda que l'Ajuntament condemna “qualsevol conducta que atempti contra la dignitat de les persones”.

L’Ajuntament no prendrà cap decisió fins que no s'hagi realitzat l'estudi sonomètric que ha de fer la Diputació de Barcelona.

Redacció | Foto: Ajuntament Olesa
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix