Santa Coloma, un dels municipis que més fa per la recuperació de residus

La població baixllobregatina se situa en la segona posició de l’àrea metropolitana amb un 76,4%

Segons les darreres dades publicades per l’AMB, Santa Coloma de Cervelló és el segon municipi de l’àrea metropolitana que més fa per la recuperació de residus (únicament superat per Tiana). Poc més d’un any després de l’entrada en funcionament del servei ‘Porta a Porta’, la població ha passat del 40% al 76,4%. Aquestes xifres no només representen un excel·lent resultat en la implantació del nou sistema de recollida de residus sinó que signifiquen un menor cost en el tractament dels residus que realitza la pròpia AMB.

recollidaportaportaurbanitzacio cubells 01 web

Recollida Residus Municipis AMB web

A l’evolució per fraccions trobem com la de rebuig cau prop del 300% mentre que la resta de fraccions augmenta, bàsicament a conseqüència d’una correcta separació per part de la ciutadania. Així, l’orgànica experimenta en un any un increment de prop del 60%, i és també especialment significatiu el creixement de la recollida d’envasos (3%) i de la fracció vegetal (12%). Per la seva banda, l’augment de la conscienciació sobre la gestió dels residus també s’ha vist reflectit en una caiguda dels voluminosos, que han patit un descens de prop del 34%, i en un augment de l’ús de la deixalleria municipal, a través de la qual s’han recollit més de 70 tones que l’any anterior.

Actualment, només onze dels trenta-sis municipis metropolitans han aconseguit arribar a aquest percentatge que l’any 2035 haurà de ser del 65%.

Redacció / Fotos: Aj. Santa Coloma de Cervelló-Diputació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
639

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix