Cimera de cirerers a Sant Climent contra la mosca Suzukii

A més dels màxims representants municipals de les cinc citades localitats, hi ha assisitit el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Marià Morera, segons han explicat fonts presents a la reunió, que s’ha celebrat per segon any consecutiu a Sant Climent de Llobregat.

Creació d'un grup

Entre els resultats de la trobada, destaca la voluntat de “crear un grup format pels municipis implicats per a informar sobre la plaga als pagesos del Baix Llobregat”.

Durant la seva intervenció, Morera ha presentat els resultats de l’evolució de la plaga amb la voluntat de valorar la campanya del 2012: “L’actuació, a través de fitosanitaris, trampes i atraients, va permetre reduir notablement l’impacte d’aquesta mosca als conreus respecte a l’any anterior”, han indicat aquestes fonts.

Comportament irregular

El comportament de la plaga de ‘Drosophila suzukii’ és molt irregular. Per aquest motiu, les autoritats locals prenen mesures per tal d'incidir sobre aquesta campanya de cireres.

La idea de crear un grup de treball, integrat per diferents municipis del Baix Llobregat on es conrea aquesta fruita, persegueix “coordinar actuacions conjuntes i millorar la informació que es fa arribar als pagesos que s’hi dediquen”.

Una de les primeres accions serà la realització de reunions i jornades formatives a diversos pobles de la comarca.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix