L’Ajuntament de Gavà expandirà la recollida porta a porta

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

L’Ajuntament de Gavà continua amb la seva expansió del sistema de recollida Porta a Porta i ho farà a l’Illa-Centre. Concretament, passaran a recollir-se totes les fraccions, excepte el vidre que es continuarà recollint en els contenidors verds, segons fonts municipals. En aquesta zona del nucli urbà ja es portava a terme la recollida comercial i la fracció resta dels residus domèstics, i ara s’implementarà una nova fase per millorar el funcionament i incrementar el reciclatge.

porta a porta web

Abans de la seva posada en marxa, es farà un procés d’informació i priorització per tal que el veïnat conegui el nou servei i pugui triar entre dues opcions de recollida: fer la recollida sis dies a la setmana (de dilluns a dissabte), o bé fer-la quatre dies a la setmana (dilluns, dimecres, divendres i dissabte), reduint així el pas de vehicles a l’àmbit. Aquest procés es desenvoluparà del 18 de març al 9 d’abril. El veïnat podrà donar la seva opinió online, mitjançant la pàgina web participa.gavaciutat.cat. També podran votar de forma presencial portant la butlleta de participació que hauran rebut a casa seva amb un fulletó explicatiu. A la Casa Gran es comptarà amb un espai de participació (urna i informador/a ambiental) durant els dies esmentats, de dilluns a divendres de 17 a 20 hores (excepte els dies festius de Setmana Santa, 29 de març i 1 d’abril). A més, s’han programat dues sessions informatives, el 18 de març i el 3 d’abril, que tindran lloc a la sala d’actes del Museu de Gavà a les 18 hores. Un cop tancat el període de votació i decidit el calendari del porta a porta, es realitzarà una sessió de retorn que tindrà lloc el 24 d’abril. En aquesta trobada, s’explicarà el resultat del procés participatiu i com s’implementarà, a partir del 27 de maig, l’ampliació de la recollida porta a porta.

PORTA A PORTA 150621

Abans de la posada en marxa, es convocaran reunions de comunitat als edificis plurifamiliars de més de 8 habitatges. A més, professionals especialistes en educació ambiental visitaran cada una de les llars de l’Illa-Centre per lliurar el material necessari i explicar en detall el funcionament del servei.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix