Gavà entrarà a formar part de la nova ZBE metropolitana

Entrarà en funcionament l’1 de juliol, serà de dilluns a divendres no festius de 7 a 20 hores, i s’aplicarà simultàniament a diferents ciutats de l’entorn

Gavà ha donat llum verda a la implementació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat, amb l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora. El municipi baixllobregatí s’incorporarà així a la nova Zona de Baixes Emissions Metròpolis Barcelona. Ho farà l’1 de juliol, de manera simultània a altres ciutats de l’entorn, com ara Viladecans, Sant Boi i el Prat, i sota la coordinació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Captura de pantalla 2024 03 01 a las 7.39.48

Les restriccions i exempcions seran comunes. Els vehicles que no disposin d’etiqueta ambiental no podran circular per la pràctica totalitat del nucli urbà de Gavà entre les 7 i les 20 h de dilluns a divendres. Les sancions per incompliment no es començaran a aplicar fins a l’1 de setembre a turismes i motocicletes, i a partir de gener de 2025 a furgonetes, camions i autocars.

Delimitació zonal

La Zona de Baixes Emissions de Gavà tindrà dos quilòmetres quadrats de superfície, envoltant la major part del nucli urbà. La ZBE estarà delimitada per l’avinguda de la Riera de Sant Llorenç, en el límit municipal amb Viladecans –que la inclou en la seva ZBE-, la rambla de Salvador Lluch, el carrer de Salamanca, l’av. de Joan Carles I, el c. de Manuel Carrasco i Formiguera, la C-245, el carrer de l’Argila, el c. de Sant Lluís, el c. de Clara Campoamor i el c. de Can Tries. Es permetrà la circulació dels vehicles sense cap mena de restricció a l’av. Joan Carles I entre la C-245 i el carrer d’Apel·les Mestres; al carrer de Manuel Carrasco i Formiguera entre l’av. Joan Carles I i el carrer de l’Argila; a la totalitat del carrer de l’Argila; al carrer de Sant Lluís entre el carrer de l’Argila i l’av. Joan Carles I i, per últim, a l’av. de Joan Carles I, entre el carrer de Sant Lluís i el carrer de l’Argila. El carrer de Clara Campoamor, el carrer de can Tries. La ZBE estarà degudament senyalitzada en els seus accessos, i controlada per 5 càmeres fixes. A més, es col·locaran dos sensors ambientals i acústics, que juntament amb una estació fixa ubicada al parc del Mil·lenni, permetran avaluar l’evolució dels nivells de contaminació i de soroll.

Captura de pantalla 2024 02 29 a las 18.52.40

No en formaran part els barris de la Sentiu, Ca n’Espinós ni Bruguers, que no tenen tanta contaminació ni disposen d’un servei de transport públic tan constant. El barri de Gavà Mar també quedarà fora, atès que la major afluència de vehicles es concentra els caps de setmana. Les zones industrials de Gavà quedaran excloses, així com la totalitat del Parc Agrari.

Aparcaments

Els vehicles afectats per les restriccions podran fer servir els aparcaments ubicats a l’exterior de la ZBE. Aquests són els del carrer Girona, el nou aparcament del Cementiri i les places de l’entorn, i el del Parc del Calamot. Es preveu ampliar el nombre de places d’estacionament disponibles, amb 183 noves places al del carrer Girona, junt amb l’habilitació d’un segon aparcament al nord del Cementiri amb 120.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix