Uns 24.000 abonats domèstics metropolitans fan un consum excessiu d’aigua

Gairebé 250 usuaris més que estan connectats a la xarxa de distribució, com indústries o grans superfícies, superen els 20.000 m3/any i també podrien rebre sancions econòmiques

L’Àrea Metropolitana de Barcelona està decidida a frenar els efectes de la sequera sobre el territori i la població. Així, l’ens supramunicipal enviarà cartes a 24.000 persones que fan un consum excessiu d’aigua (un 1,5% del total d’abonats de l’àrea metropolitana) i a 250 grans consumidors (algunes indústries, grans superfícies, etc que superen els 20.000 m3/any) per demanar-los un ús responsable de l’aigua. Dins aquesta ofensiva de l’AMB, també es reduirà la pressió del subministrament en els municipis i zones que superen el llindar diari estipulat en l'estat actual d’emergència, tal com va avançar ahir La Premsa del Baix.

aiguetata

A la carta es recorda que, segons els decrets de sequera emesos per l'ACA, hi ha un seguit d'accions que han estat prohibides, com omplir piscines privades, regar jardins particulars i rentar vehicles (excepte en establiments especialitzats).

regar jardinet

Sancions econòmiques

L’AMB ha advertit que si es detecta que algun usuari ha fet un ús de l'aigua no permès, els ajuntaments tenen la potestat d'obrir-li un expedient. Aquests expedients, que seran resolts per l'AMB, poden comportar l'aplicació de sancions econòmiques, d'acord amb el Reglament del servei metropolità del cicle de l'aigua.

Captura de pantalla 2024 02 29 a las 10.27.32

En els casos dels grans consumidors, se sol·licitarà un resum de les mesures d'estalvi d'aigua que han posat en marxa fins ara, en què es diferenciï entre l'aigua de procés i els altres usos. També es demanarà la previsió de mesures futures, en cas que estiguin concretades. L'AMB manté una línia de comunicació oberta per resoldre dubtes sobre les mesures d'estalvi d'aigua i per col·laborar en l'objectiu comú de fer-ne un ús responsable.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix