El Papiol, un nou municipi que aposta per l’energia verda

L’Ajuntament s’ha sumat a la comercialitzadora pública Barcelona Energia per funcionar amb electricitat 100% d'origen renovable

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d'electricitat 100% renovable participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, continua expandint la seva presència a l'àrea metropolitana amb les noves adhesions dels ajuntaments del Papiol i Castellbisbal a la xarxa de municipis compromesos amb la transició cap a un model energètic més respectuós amb el medi ambient. A través de la incorporació d'aquests dos nous consistoris a la companyia, que suposa un increment de 103 nous punts de subministrament, els equipaments públics d'aquestes dues poblacions del Baix Llobregat i el Vallès Occidental ja funcionen amb electricitat 100 % neta i d'origen renovable.

dji 0013 pano

Barcelona Energia

D'una banda, el subministrament a l'ajuntament del Papiol, integrat a la xarxa de Barcelona Energia des del passat mes de maig, representa 44 punts nous per a la comercialitzadora, mentre que l'entrada de Castellbisbal (Vallès Occidental), que es va endollar el passat mes de juliol a l'elèctrica pública, suma 59 punts més. S'estima que el nou subministrament de Barcelona Energia afavoreixi un estalvi econòmic en la partida d'energia d'aquests dos ajuntaments d'entre un 2,89% i un 3,22%. Així mateix, les dues incorporacions representaran un increment que superarà l'1,4M€ en la facturació de la companyia.

Amb el Papiol i Castellbisbal, ja són cinc els ajuntaments metropolitans que funcionen amb Barcelona Energia (Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, El Papiol i Castellbisbal). En total, els sis consistoris incorporats a l'accionariat de la subministradora pública representen 680 nous punts de subministrament i 24 GWh, una xifra que suposa una reducció d'emissions de gairebé 4.000 tones de CO2, equivalent a recórrer 28 milions de quilòmetres amb un vehicle dièsel.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix