L’AMB presenta un pla d’expansió del servei Electrolineres

Passarà de les 10 actuals a 102 a finals del 2024 i pretén ser la més extesa del sud d’Europa

L'AMB ha presentat durant el Consell de la Mobilitat, el nou pla d'expansió del servei Electrolineres AMB, per ampliar els punts de recàrrega pública per a vehicles elèctrics de la metròpolis de Barcelona. En aquest sentit, l'AMB crearà, l'any vinent, una de les xarxes metropolitanes públiques d'electrolineres de recàrrega ràpida més extensa del sud d'EuropaConcretament, amb aquesta nova estratègia, l'AMB passarà de les 10 electrolineres actuals a una potent xarxa de 102 electrolineres, que permetran donar servei i carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. D'aquestes 102, n'hi haurà 63 de recàrrega ràpida, 11 de recàrrega semiràpida i 28 de solarsEconòmicament, l'AMB preveu que aquest pla d'expansió tindrà un cost global de quatre milions d'eurosdos milions dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).             

img 15542                                                                      

"D'aquesta manera, des de l'AMB atenem les necessitats i demandes dels ciutadans, que exigeixen més infraestructures i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i seguim facilitant les alternatives i el canvi d'hàbits per fer realitat una mobilitat més sostenible i neta a la metròpolis de Barcelona. A banda, amb aquest projecte seguim avançant també en el compliment del Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2024", explica Carlos Cordón, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB.

en marxa una nova fotolinera a cornella baix llobregat llobregatdigital

L'AMB va iniciar l'establiment de la seva xarxa d'electrolineres l'any 2015. Actualment, la infraestructura  compta amb 10 punts de recàrrega ràpida que distribueixen més de 137.000 kWh cada mesamb 7.400 recàrregues mensuals, segons dades de setembre del 2023. Diàriament, de mitjana, en cada punt es realitzen 25 recàrregues. Aquests punts estan ubicats als municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Sant Joan Despí.

L'AMB també ha posat en marxa una nova app per als usuaris del servei Electrolineres AMB, que  ja sobrepassa els 4.300 registres, i seguirà actualitzant-se durant aquest últim trimestre del 2023.  

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix