Viles Florides premia vuit municipis del Baix Llobregat

Sant Feliu de Llobregat va rebre la màxima distinció amb quatre Flors d’Honor, mentre que Abrera, Castelldefels, Martorell, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat i Sant Just Desvern van sumar tres i Olesa de Montserrat, dues

Viles Florides, la iniciativa que impulsa la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar els seus premis anuals que reconeixen als municipis de Catalunya i comuns d’Andorra. En aquesta edició, en la qual han estat guardonats 164 municipis, la cerimònia ha estat celebrada a Encamp, Andorra.

santfeliu

Sant Feliu de Llobregat

En total han estat dinou municipis que han rebut quatre Flors d’Honor: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Encamp (Andorra), Figueres (Alt Empordà), Igualada (Anoia), la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Reus (Baix Camp), Roses (Alt Empordà), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

abrera

Abrera

castelldefels

Castelldefels

martorell

Martorell

Més enllà dels premiats amb les quatre Flors d’Honor, hi ha hagut un total de setanta- quatre municipis que n’han obtingut tres (Abrera, Castelldefels, Martorell, Molins de Rei, Sant Boi i Sant Just Desvern), cinquanta-cinc han aconseguit dues (Olesa de Montserrat, que enguany s’incorporava com a nova Vila Florida) i finalment, setze municipis han obtingut una Flor d’Honor. Aquestes xifres representen una lleugera pujada en el cas de les classificacions de dues i tres Flors d’Honor, sis i tres més respectivament. Pel que fa als municipis amb tres reconeixements, les xifres s’han mantingut.

molins de rei

Molins de Rei

santjust

Sant Just Desvern

santboi

Sant Boi de Llobregat

olesa

Olesa de Montserrat

Amb motiu de l’entrega de reconeixements de la gala Viles Florides d’enguany, Mercè Martínez, presidenta de la CHOC, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, entitat impulsora de Viles Florides, va dir que “cal reivindicar la importància que el Sector de la Planta Viva i les Viles Florides tenen en l’Acció Climàtica, ja que som claus en l’alentiment del canvi climàtic i la sequera persistent.”

Què és?

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

F4DgOXuWIAA79Ct

Redacció / Fotos: Viles Florides

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix