Sis-centes propostes per gaudir dels parcs i platges metropolitans

Totes les activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia per gaudir-ne amb la família i els amics envoltats de natura urbana

L’AMB posa en marxa la nova temporada de tardor de les Jugatecambientals, un total de 600 activitats lúdiques i educatives, per gaudir-ne amb la família i els amics envoltats de natura urbana. Les activitats tindran lloc tots els caps de setmana des del 10 de setembre fins al 3 de desembre de manera ininterrompuda.

XJB 9636

Núria Machuca, tècnica de promoció dels Serveis de Gestió de Parcs i Platges de l’AMB, anima la ciutadania a participar en les propostes lúdiques i educatives als parcs i platges metropolitans al llarg d’aquesta tardor. També explica que la fórmula de les Jugatecambientals és un projecte consolidat de l’AMB que combina educació ambiental, conscienciació, oci, lleure i coneixement. “Com a administració pública, és imprescindible transmetre i impulsar els valors de conservació i estima d’aquests espais naturals tan propers a casa nostra, que són un tresor ecològic enmig d’una àrea metropolitana densament poblada.”

XJB 9386

Les principals novetats d’enguany són les següents:

  • Incorporació d’un nou equipament a la platja del Somorrostro, que es gestionarà en col·laboració amb el Centre de la Platja de l’Ajuntament de Barcelona.

 

  • Bioblitz Metropolità, que serà l’1 d’octubre, amb la realització d’activitats simultànies per fer censos de flora i fauna als parcs i platges metropolitans.

 

  • L’Acció Platges Met, que es portarà a terme el 22 d’octubre, girarà entorn del projecte europeu GUARDEN. Les platges metropolitanes es convertiran en laboratoris d’estudi a l’aire lliure i els ciutadans donaran suport als científics aportant observacions de biodiversitat a través de l’aplicació Minka. Aquests indicadors serviran per fer recerca científica sobre l’estat dels ecosistemes litorals.

 

  • Totes les Jugatecambientals estrenen materials educatius i lúdics als espais de joc no dirigit: armari de joguines de sorral, jocs de taula relacionals amb el medi ambient i materials per fer seguiment de la biodiversitat, com ara els que serviran per omplir les menjadores de fruits secs que alimenten els ocells en les èpoques de fred.

 

  • Ampliació del servei de “Cletes”. Els parcs de la Torre-roja, de Viladecans, i de les Aigües, de Montcada i Reixac, disposaran d’aquestes bicicletes familiars de passeig, amb l’objectiu de compatibilitzar el contacte amb la natura, l’oci saludable i el temps de lleure en família.
 
XJB 9547

 Les Jugatecambientals es van iniciar fa nou anys i des d’aleshores hi han participat més de 221.000 persones. El seu catàleg d’activitats permet gaudir de propostes autoguiades en espais artístics, de lectura, de construcció, d’observació i de coneixement de la natura, així com d’activitats de descoberta autònoma dels valors dels parcs i les platges. A banda, també compta amb una programació diversa de propostes dirigides per especialistes que fan descobrir al públic, de manera didàctica, amena i vivencial, molts conceptes relacionats amb la natura més propera a casa i d’altres relacionats amb el medi ambient en general.

Redacció / Fotos:AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix