Preocupant invasió de la paparra a la nostra comarca

Segons un estudi quatre municipis de la comarca (Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i El Papiol) pateixen la presència d’aquesta espècie -no es descarta altres territoris- que posa en risc sanitari la seva població

Si no hi havia prou amb la calor i la sequera que pateix el Baix Llobregat aquest estiu, ara s’acumula un nou problema. La presència de la paparra (Hyalomma Lusitanicum) a la nostra comarca com a l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons un estudi científic, la falta de control d’animals com el porc senglar o el conill ha estat una de les principals causes de la seva proliferació. A més, acompanyat per les altes temperatures.

590f57cf e74f 4912 93ce ea5c734917d4 16 9 aspect ratio default 0

El treball dels dos investigadors es va dura a terme la primavera-estiu de l’any passat i va confirmar la presència d’aquesta espècie en trenta municipis de l’àrea de Barcelona, i no es descarta que altres municipis ja tinguin aquest problema. De moment, ja s’han detectat casos als municipis del Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, i s’espera que s’ampliï a altres ciutats. 

63db9b8397728

porc senglar

Segons els impulsors de l’estudi, Carlos Pradera i Agustín Estrada-Peña, “es col·loquen en arbustos i branques a l’espera del pas d’algun animal o alguna persona per adherir-se. En definitiva, busquen activament les seves preses. El seu objectiu no és altre que picar i alimentar-se de sang humana o animal”. Així, la picadura presenta un alt risc de malalties com la febre hemorràgica Crimea-Congo.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
199

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix