Vessament d’aigües fecals a la riera de Torrelles de Llobregat

El greu problema s’ha allargat durant dos mesos i davant la pressió veïnal l’Ajuntament ha iniciat les actuacions necessàries

El Baix Llobregat viu un nou episodi de vessament d’aigües fecals. En aquest cas es va localitzar al tram de clavegueram del carrer 28 del veïnat de Can Güell, al municipi de Torrelles de Llobregat on s’ha produït un greu problema mediambiental a la riera que travessa la localitat baixllobregatina. Una situació que s’ha denunciat durant dos mesos pels veïns i veïnes des que al maig es va detectar el vessament en un entorn natural.

20200703 161300 1594367783646 resized

Fins al juliol, l’Ajuntament no ha fet pràcticament res per solucionar el problema davant el descontentament dels veïns que han hagut de patir els mals olors cada dia. “Des del passat mes de maig, el consistori té coneixement del problema i no ha fet gaire cosa. El 19 de maig i el 9 de juny van venir operaris i tècnics i no van trobar cap solució. Fins i tot vam haver de denunciar-ho als Agents Rurals”, expliquen els veïns afectats. A més, expliquen que “la zona afectada és molt rica en espècies animals i flora, que es veuen afectats greument” i afegeixen que “hem denunciat els fets a l’Ajuntament a través d’un escrit, però fins que no hi ha hagut una gran resposta veïnal no s’han posat. És lamentable.”

L’Ajuntament de Torrelles reconeix que la intervenció era més complexa del que sembla, i no es podia dur a terme sense l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua. Malgrat la insistència dels serveis tècnics municipals, segons fonts municipals, no va ser fins a finals de juny que es va rebre resposta per part de l’ACA.

20200703 161233 1594367782949 resized

En un comunicat, el consistori manifesta que “els serveis tècnics municipals van fer-ne una primera avaluació i van passar la incidència a l’empresa encarregada del manteniment de la xarxa de clavegueram. Després d’unes primeres tasques de reparació, els responsables tècnics van informar l’Ajuntament de les dificultats sorgides durant la intervenció i van recomanar fer una actuació més important de la prevista en la primera inspecció, consistent en la substitució d’un tram de col·lector existent de formigó per nou de polietilè i 2 pous de registre.”

Des de l’Ajuntament, es vol recordar que la passada legislatura Aigües de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el mateix Ajuntament van destinar més de 500.000 € a renovar les xarxes de clavegueram de diferents veïnats del municipi, una xifra que es preveu repetir en l’actual mandat.

Redacció / Fotos/video: Particular

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix