L'aigua de les fonts naturals d'Olesa no és apta per al consum

Les afectades són la dels Encantats, la de Vilapou, del Frare Pau i la dels Rabassaires, mentre que la font de la Roureda no s'han fet les analítiques, ja que s'ha restaurat recentment
L'aigua de la font de Vilapou i de la font del Frare Pau no és apta per al consum i l'aigua de la font dels Encantats i de la font dels Rabassaires, a més, pot tenir riscos per a la salut, segons el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona com a resultat de les anàlisis realitzades a mitjans de juny i de caràcter semestral. L'aigua de la font de la Roureda no ha estat analitzada, ja que s'ha restaurat recentment i no s'ha pogut agafar la mostra.

En les anàlisis de les aigues de les fonts citades anteriorment s'ha inclós la conductivitat a 20 graus, la terbolesa, el ph, l'amoni, el nitrat i diversos índex microbiològics. Segons els resultats de les anàlisis, els diversos punts d'aigua natural no compleixen el nivell de referència de recompte de bacteris coliforms, entre altres factors.

analitica aigues

L'aigua no apta per al consum s'atribueix quan els resultats no acompleixen els criteris mínims de potabilitat. L'aigua sense garantia sanitària és la procedent de fonts que no reben cap tipus de tractament desinfectant i no es pot garantir la potabilitat continuada.

L'Ajuntament d'Olesa realitza analítiques periòdicament per avaluar la qualitat de les aigües de l'entorn natural i donar coneixement a la població, tanmateix senyalitza clarament les fonts segons el seu estat, per informar a la ciutadania davant d'un possible consum. La propera anàlitica es realitzarà a finals d'any.

Redaccioó / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix