Molins de Rei, Sant Just Desvern i Sant Feliu potenciaran l’agricultura

Han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per posar en marxa nous projectes vinculats al món rural

Els Ajuntaments de Sant Feliu, Sant Just Desvern, Cerdanyola, Sant Cugat, Barcelona i Molins de Rei han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per a la promoció de la transició agroecològica a Collserola 2018-2020. Amb aquest conveni es pretén posar en marxa nous projectes vinculats al món rural dins del Parc Natural de Collserola.

2830407

Aquest conveni té l'objectiu de dur a terme les actuacions incloses en el Pla Acció per ser executades durant els anys 2018, 2019 i 2020. Per aquest motiu també estableix un servei de dinamització del foment de l'agricultura. L'any 2016 ja es va elaborar un diagnòstic tècnic de la situació de la pagesia en aquest Parc Natural. L'any 2017 es va fer una diagnosi participativa amb productors, consumidors i entitats. Seguidament, el primer trimestre del 2018, es va fer un Pla d'Acció consensuat amb els agents econòmics locals.

En aquest sentit, el concurs per a l'explotació agroecològica de la finca de Can Ferriol que s'ha convocat recentment s'emmarca dins d'aquesta voluntat de recuperar l'activitat i la gestió agrícola, forestal i ramadera de Collserola, entenent que és d'interès econòmic, social i ambiental l'aprofitament sostenible i eficient dels recursos naturals.

2194984

En el terme municipal de Sant Feliu s'estan reactivant explotacions rurals dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Juntament amb un ramat d'ovelles que ja fa temps que pastura el Sot de les Beurades i el barranc de la Torre Abadal, en els voltants del Torrent del Cerdanet, hi ha una masia que inicia ara una producció de caragols, mentre que altres finques incrementen la producció d'hortalisses i verdures.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix