Sant Just Desvern aprova un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic

L’objectiu és augmentar la capacitat adaptativa del municipi al canvi climàtic sota premisses de sostenibilitat social, ambiental i econòmica

El Ple de Sant Just Desvern del mes de novembre va aprovar el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC) per al període 2019-2028, amb l’objectiu d’augmentar la capacitat adaptativa del municipi al canvi climàtic sota premisses de sostenibilitat social, ambiental i econòmica.

Plaques Maragall 0003

El document inclou una diagnosi del municipi, una caracterització climàtica i una anàlisi de les tendències i projeccions climàtiques del municipi. Al municipi baixllobregatí, s’han detectat 26 riscos potencials associats a la reducció de la precipitació anual, la intensificació dels períodes de pluges intenses i l’augment de la temperatura. Alguns dels riscos concrets són l'escassetat d'aigua, la desertització del sòl, l'increment de les inundacions i els canvis en les pautes de consum energètic com a conseqüència de l'increment de la temperatura.

Tenint en compte la caracterització sectorial de Sant Just Desvern, s’han identificat els següents àmbits prioritaris d’actuació:

  1. Transport i mobilitat
  2. Energia
  3. Aigua (l’aigua com a recurs)
  4. Residus
  5. Medi natural i biodiversitat
  6. Salut i benestar social
  7. Protecció civil i emergències
  8. Xarxa hidrològica (rius, rieres, aqüífers, etc.)
  9.  Urbanisme

Aquest pla forma part de l’adhesió de l’Ajuntament als objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i el compromís de reduir les emissions de CO2 en més del 40% abans del 2030.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix