Quatre municipis de la comarca fan els deures amb la recollida selectiva

Begues, El Papiol, Sant Just Desvern i Torrelles de Llobregat compleixen la normativa europea

La Unió Europea marca l'objectiu d'un 50% de recollida selectiva per al 2020, xifra que quatre municipis del Baix Llobregat ja superen a hores d'ara. Les dades a tota la zona metropolitana són bones en la selecció a la deixalleria, però s'han de potenciar en la selecció per contenidors.

Begues, El Papiol, Sant Just Desvern i Torrelles de Llobregat són quatre dels sis municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (d'un total de 36 poblacions) que ja compleixen amb l'objectiu de la Unió Europea d'arribar al 50% de residus reciclats l'any 2020. Els altres són Castellbisbal i Tiana.

Captura de pantalla 2018 06 09 a las 23.29.48

Tot i això, des del Departament de Medi Ambient de l’AMB s'apunta que hi ha hagut un estancament en la recollida selectiva per contenidors a tota la zona metropolitana. Per aquest motiu, l'ens ha introduït un nou model de gestió per augmentar els índexs de recollida selectiva, ja que el 2025, l'objectiu europeu hauria de ser del 55%.

En aquest sentit, des de l'AMB es marquen com a reptes implementar sistemes d'individualització i incentiu de la recollida com subvencions als ajuntaments o modificacions fiscals en el tractament de residus per a aquells municipis que n'augmentin la recollida selectiva.

Dades
L'any passat, a tot el territori metropolità es van generar 1,45 milions de tones de residus municipals, un 2% més que el 2016 i lleugerament per sobre de la mitjana catalana. La generació de residus per habitant cada any és de 456 quilos, sis més que l'any passat, però un 10% menys que la mitjana catalana i també per sota de l'europea.

En el conjunt de la zona metropolitana, en xifres absolutes, el 2017 es van recollir selectivament 486.664 tones de residus, 12.000 més que el 2016, tot situant-se en el 33,71%, cinc punts per sota de la mitjana catalana. Les fraccions que han incrementat més la seva recollida selectiva són els envasos lleugers (4%), envasos de vidre (5%) i voluminosos (principalment mobles, 2%).

Redacció / Fotos: Aj. Begues-Aj. Sant Just
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix