L’Ajuntament de Sant Andreu protegirà les zones forestals

El consistori baixllobregatí s’ha afegit a la iniciativa ‘Les muntanyes del Baix’ del Consell Comarcal

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat a la iniciativa del Consell Comarcal per a la protecció de la zona forestal del Baix Llobregat. El pla director preveu la preservació d'unes 12.000 hectàrees de massa forestal i es marca com a objectiu coordinar accions conjuntes i promoure un model de gestió integral que defineixi les mesures de protecció, de millora i gestió conjunta de les zones agrícoles i forestals.

La tècnica de Medi ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, recorda que el municipi i a la comarca en general hi ha una gran part de massa forestal que no pertany a cap parc i per tant no té especials mesures de protecció. “La suma a aquest col·lectiu fa que puguem tenir més força en el moment de demanar ajudes o subvencions”, explica Asencio.

SAB forestal 2

A més de la neteja dels boscos i el manteniment de les rieres, els ajuntaments implicats pretenen promocionar el turisme a la zona, crear camins forestals per fer excursions, aprofitar la llenya per produir biomassa o introduir ramats.

Els ajuntaments que participen en la iniciativa són els de Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Pallejà, Cervelló, Corbera, Vallirana, Olesa de Bonesvalls, Torrelles de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, la Palma de Cervelló i Sant Andreu de la Barca.

Cooperatives agrícoles ecològiques

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Fundació Futur, que treballa per a la inserció laboral de persones amb dificultats especials, han posat en marxa un projecte per promoure la creació de cooperatives agrícoles per a fomentar l’ocupació.

281115 Entrega claus horts urbans 013

Aquestes cooperatives seran de cultiu ecològic i l’objectiu és recuperar cultius tradicionals, el mètode de treball antic, el respecte al medi ambient i la utilització d'energies renovables. L'objectiu és engegar dues cooperatives que suposaran la creació d'11 llocs de treball, incidint especialment en les dones immigrants, joves i aturats de llarga durada. El projecte preveu un període de formació teòrica i un altre per posar en pràctica allò après a l'aula.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix