Guillem Fernández i Meritxell Calduch, guanyadors de la VIII Cursa del Foc

Al final de la prova atlètica un Policia Local va resultar ferit amb arma blanca durant la detenció d’una persona que conduïa de manera temerària.

El Club Atletisme Olesa, conjuntament amb la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, van organitzar la vuitena edició de la Cursa del Focamb un recorregut de 10.000 metres. Al voltant dels 400 participants van participar en aquesta prova atlètica en la categoria absoluta, que va tenir com a primers classificats Guillem Fernández (Club Atlètic Berga) i la manresana Meritxell Calduch (CA Montornès).

Fernández va fer els deu quilòmetres de recorregut amb un temps de 33’47’’. Mohamed Hja (Slop.cat Sabadell, 34’02’’) i Daniel Sánchez (CA Olesa, 34’29’’) van ser segon i tercer respectivament. D’altra banda, Meritxell Calduch va aconseguir un nou rècord de la prova amb un registre de 37’06’’ i es va endur un premi adicional de 100 euros (l’anterior marca estava en 38’20’’). En segona posició va finalitzar Bàrbara Ramon (AE Catalunya, 37’47’’) i en tercer lloc Janeth Becerra (Slop.cat Sabadell, 38’08’’).

La sortida i l’arribada va ser a la Plaça de Catalunya. Així mateix es va celebrar també la vuitena edició de la Cursa del Fogonet amb una excel·lent participació en les dues curses (600 i 1.500 metres) per a les categories inferiors.

Incident final

Tot i l'èxit de Cursa del Foc, el final d'aquesta festa esportiva olesana s'ha vist entelada per un desgraciat incident. I és que, segons informen fonts de la Policia Local, cap a les onze del matí, quan tota l’organització ja estava desmuntant la logística de la prova atlètica, i quan encara el tram de l'Avinguda Francesc Macià, entre Carrer Jacint Verdaguer i Passeig del Progrés estava tallat al trànsit de vehicles, un individu d'origen marroquí s'ha saltat la prohibició amb el seu turisme i ha accedit a l'avinguda a tota velocitat fent esses. La temerària circulació d'aquest vehicle ha fet que diversos ciutadans s'hagin vist obligats a sortir de la calçada.

Quan la mobilitat del vehicle que circulava perillosament s'ha vist limitada per la presència d'una furgoneta, diversos membres dels cossos sanitaris allà presents han aconseguit fer-lo sortir del cotxe i retirar-li les claus. Aleshores quatre agents de la Policia Local l'han perseguit per tal de detenir-lo, però l'individu ha mostrat resistència i ha tret una navalla. Amb aquesta arma ha ferit al braç a un agent, i li ha causat ferides al canell. Finalment els quatre agents de la Policia Local han pogut retenir-lo, l'han posat a disposició dels Mossos d'Esquadra i ara resta detingut per passar a disposició judicial acusat de conducció temerària i atemptat contra l'autoritat.

Donada la violenta detenció, no s'han pogut efectuar les pertinents proves d'alcoholèmia, però no es descarta que actués sota els efectes d'alguna substància il·legal. Segons informen fonts policials, aquest ciutadà ja tenia antecedents per conducció sota els efectes de l'alcohol.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix