La Volta Ciclista a Catalunya 2024 arriba a Viladecans

La mobilitat en diversos municipis de la comarca del Baix Llobregat quedarà afectada

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial aquesta setmana, del 18 al 24 de març, amb motiu de la 103a Volta Ciclista a Catalunya, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.

Captura de pantalla 2024 03 21 a las 9.13.34

Convé destacar que l’SCT informarà en temps real de les afectacions a les carreteres que provoqui la prova esportiva en el seu pas pel Baix Llobregat -a través dels panells de missatgeria variable (PMV) ubicats a les carreteres i autopistes afectades per la Volta i que disposen d’aquests equipaments-. Aquest acte esportiu provocarà afectacions viàries que poden causar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres.

Amb motiu de la celebració de la cursa ciclista i amb l’objectiu de garantir la seguretat en el seu desenvolupament, s’adoptaran les següents mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit:

ETAPA 5: DIVENDRES 22 DE MARÇ (Altafulla-Viladecans)

  1. Tall de la sortida 26 de l’AP-7 en tots sentits de la marxa
  1. Tall de la sortida 7 de la B-24 en ambdós sentits de la marxa
  1. Tall de la sortida 50 de la C-32 ambdós sentits

6af81

L’arribada a Viladecans està prevista al voltant de les 17.30 hores, a l’avinguda de la Generalitat (C-245), a l’alçada de la plaça d’Europa, a prop de l’Ajuntament. El dijous 21 de març, a partir de les 8 hores del matí, ja estarà prohibit estacionar vehicles en els carrers per on passaran els ciclistes. També resultaran parcialment afectats trams dels carrers dels voltants (la carretera de la Vila, l'avinguda del Progrés i els carrers de Jaume Balmes, de la Tecnologia, de Marie Curie, de Matilde Ucelay i de l'Agricultura). Com a solució, s'habilitarà un espai especial d'aparcament dijous al vespre al Vilamarina i divendres al matí a l'aparcament d'autobusos del costat de la carretera de la Vila.

text imatge viladecans.cat 2 18

Els talls de circulació es posaran en marxa divendres 22. A partir de les 8 del matí, quedarà prohibida la circulació a l'avinguda de la Generalitat (C-245) tots dos sentits, entre la carretera de la Vila i el pg. de la Marina. A partir de les 16.30 hores, aproximadament, quedarà prohibida la circulació en tots els carrers pels quals passa la cursa. Des de trenta minuts abans de la passada de l'escamot, tampoc es podrà entrar ni sortir de la ciutat pel carrer de l'Agricultura, la plaça d'Espanya amb el carrer de l'Agricultura i l'avinguda de Clara Campoamor, l'avinguda del Segle XXI amb la del Progrés i la carretera de la Vila entre els de la Teconología i de la Forja.

A partir de les 17.30 hores aproximadament, la circulació a l'avinguda de la Generalitat amb el passeig de la Marina també es veurà afectada, coincidint amb el moment de l'arribada a meta dels ciclistes. Tot i això, es procedirà a la regulació de la circulació per facilitar l'accés dels corredors a la zona d'organització. Tanmateix, es mantindrà la circulació a l'avinguda de Francesc Macià, la carretera de Barcelona i passeig de la Marina, encara que amb algunes restriccions.

Diverses línies d'autobús tindran alguns canvis en el seu recorregut durant el dia, i a partir de les 16.30 hores de la tarda, el transport públic es veurà modificat pel tall de circulació en el moment de l'arribada a meta de l'escamot. Això afectarà alhora els temps de desplaçament, els quals podran veure's alterats fins a les 18 hores, aproximadament.

La circulació de vehicles a les zones restringides començarà a permetre's progressivament a partir de les 18 hores, excepte a la zona de meta, situada a l'avinguda de la Generalitat, entre el passeig de la Marina i la carretera de la Vila, la qual es tornarà a recuperar al voltant de les 21 hores, aproximadament. Tampoc funcionaran, el 21 i el 22 de març, el punt de recàrrega de vehicles elèctrics de la zona taronja ni el servei Vilawatt de cotxe elèctric compartit.

Redacció / Foto: Aj. Viladecans-La Volta

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix