El CEBLLOB promou el senderisme per descobrir el territori

El Consell Comarcal proposa a la ciutadania el repte “Castells i Fonts del Baix Llobregat” també com a esport popular i hàbit saludable

El Consell Comarcal del Baix Llobregat proposa un nou repte a la ciutadania per a promoure l’esport popular i els hàbits saludables a través del senderisme alhora que es potencia la descoberta de tot el territori. Estem parlant del “Castells i Fonts del Baix Llobregat”.

Castells i Fonts del Baix Cartell

ermita sant ponc corbera dsc1208 copia copy

Rocio Toré, coordinadora de Jocs Esportius Escolars i esport popular del Consell Esportiu del Baix Llobregat, explica que després de l’èxit del repte dels “10 cims del Baix Llobregat” en el que vam rebre 1.100 registres de diferents cims i vam entregar 72 diplomes a les persones que van aconseguir completar el repte, “volem continuar oferint a la ciutadania la possibilitat de seguir descobrint indrets desconeguts de la comarca alhora que promocionem els hàbits saludables mitjançant una activitat esportiva com el senderisme”. De fet, hem intentat seleccionar castells i fonts que estiguessin a municipis diferents dels cims perquè aquesta descoberta del territori sigui més extensa”, afegeix.

img 20210524 114422

Lliure, individual o col·lectiva

La participació és lliure i pot ser tant individual com col·lectiva. És a dir, el repte es pot assumir amb amics, de manera individual o combinant ambdues opcions. “Una mateixa persona pot fer la ruta d’un castell amb amics i la següent de manera individual, però els registres sempre són individuals”, explica Rocío.

epo7

Les fonts i els castells seleccionats per assolir aquest repte, s’aniran publicant al web del Consell mensualment a partir del gener. Les fitxes que es publicaran de cada castell i cada font, oferiran la informació necessària per poder arribar a ells: municipi al qual pertany, distància de la ruta, punt d’inici, i breu descripció del recorregut. També es publicarà un track o recorregut a seguir de cada ruta.

El registre de cada visita a un castell o una font es farà a través d’un formulari de google, on cada participant haurà d’introduir les dades sol·licitades, i pujar una fotografia al lloc visitat que demostri la descoberta de cada indret. El període per assolir aquest repte comptarà des de la publicació de la fitxa del primer indret, fins a l’últim dia de l’any 2024.

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix