Laia Sanz acaba en el Top 15 del Dakar 2024

És el millor resultat de la corberenca i el d'una pilot espanyola de cotxes en la prova més dura del món

Un altre en la saca! Laia Sanz ha tornat a aconseguir el que molt pocs han pogut: acabar el Ral·li Dakar per catorzena vegada. Si és el cas, a més, ho ha fet de manera consecutiva en un cent per cent de participacions completades; onze amb moto i tres amb cotxe, un registre que cap pilot espanyol ha aconseguit abans. La de KH-7 ha finalitzat la 46a edició de l'anomenada prova més dura del món del motorsport en el podi de la seva categoria, la reservada als vehicles de dues rodes motrius (T1.2), als comandaments de L’Astara 02 Concept, i en una excel·lent quinzena posició absoluta, que supera la classificació que ella mateixa ostentava com el millor resultat d'una pilot espanyola en cotxes –va ser 23a en 2022–.

Dakar24 E6A Laia Sanz 1 1

Dakar24 E12 Laia Sanz 4

La de Corbera de Llobregat i el seu copilot Maurizio Gerini havien començat l'últim dia de competició instal·lats en la dissetena posició absoluta, a poc més de vuit minuts del quinzè, una diferència que en els 174 quilòmetres cronometrats previstos per a la dotzena i última etapa s'antullava difícil de revertir. No obstant això, la catalana ha recuperat en l'últim moment el quinzè lloc que va ocupar durant tres jornades en la segona setmana del ral·li, fins que diversos problemes li van fer perdre alguns llocs.

Així valorava la pilot baixllobregatina el seu resultat en arribar al final del Dakar: “Em sento molt orgullosa per haver acabat el meu 14è Dakar consecutiu, ja que és una cosa molt difícil. Ahir, per exemple, vam estar a punt de no poder acabar. En aquesta carrera passen moltes coses, i amb cotxe encara més, perquè la mecànica és més complicada que la de la moto, per la qual cosa estic molt contenta d'haver-ho acabat i d'haver fet Top 15 en la general i tercers de categoria. És un resultat que haguéssim signat abans de començar. Vull agrair la gran feina que ha fet l'equip, així com Maurizio. Al final el Dakar és una prova en la qual fins a l'últim dia no està gens decidit. Nosaltres hem tingut problemes altres dies i alguns pilots els han tingut avui. És una feina, però compte fins a l'últim quilòmetre.”

GEOdumeXAAAbKLK

De fet, Sanz i Gerini també han tingut un contratemps en el tram, que han pogut solucionar, just quan rodaven en catorzè lloc: “Ha estat una etapa bastant ràpida, en la qual anàvem bé, però hem sofert una burxada i hem hagut de parar, cosa que ens ha fet perdre uns 3 o 4 minuts. Avui hem intentat córrer, però sense perdre el cap. A més, hem vist que Eugenio Amos s'ha accidentat a principi d'etapa, i veure aquestes coses fa que, a l'ésser l'últim dia, vagis amb més calma per a no tenir cap esglai gran. Tampoc teníem moltes opcions de recuperar ni perdre posicions, per la qual cosa hem anat tranquils i assegurances”, fins a travessar l’arribada de l'especial en 26è lloc absolut i 4t de T1.2. Finalment, a la seva categoria (T1.2) ha estat tercera.

02706

Més enllà de la classificació final, la pilot de KH-7 ha deixat grans moments de la seva qualitat com a pilot –ara també– de cotxes. En el transcurs de la prova va superar dues vegades la seva millor marca: en la segona etapa va ser setzena i en la quarta, catorzena però el més destacable és que quan tot ha anat bé ha demostrat que té la velocitat i la capacitat per a rodar entre els deu primers. El quart lloc que va registrar en el primer parcial de l'etapa 10, abans de sofrir una fallada mecànica amb el sistema d'autoinflat, és la major constatació d'això.

Classificació general

Captura de pantalla 2024 01 19 a las 20.26.43

0ccf4

Classificació categoria (T1.2)

Captura de pantalla 2024 01 19 a las 20.26.03

Redacció / Fotos: Mediagé Comunicación

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
211

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix