Laia Sanz torna al Dakar “per lluitar pel podi de la meva categoria”

Pilotarà un ‘buggy’ defensant l’equip Astara Team a la categoria T1.2 Ultimate i continuarà com a copilot l’italià Maurizio Gerini

Laia Sanz tornarà, un any més, al Ral·li Dakar fent parella amb l’italià Maurizio Gerini. L’equip Astara Team participarà per tercer any consecutiu en aquesta prova de motor, però en aquesta ocasió el fa amb una participació de dues dones: Laia Sanz i l’uruguaia Patricia Pita.

F PLahWIAQqTCQ

Al mateix temps, l'escuderia espanyola amplia el seu compromís amb la sostenibilitat i evoluciona el vehicle de la passada edició del ral·li. El cotxe, un ‘buggy’ canviat per a aquesta edició del Dakar, passarà a ser denominat Astara 02 Concept. Dins de la categoria T1.2 Ultimate buscarà millorar els seus resultats en el passat gràcies al fet que compta amb menor pes, més potència i millores en la suspensió i aerodinàmica que ho fan molt més competitiu i eficient. L'equip torna a apostar per l'ús d'un combustible sintètic, augmentant aquesta vegada la seva formulació per a aconseguir una petjada de carboni totalment neutra en els seus vehicles, enfront del 90% de 2023 i 70% de 2022.

La pilot de Corbera de Llobregat afronta el seu catorzè Dakar amb la "il·lusió de sempre", a pesar que per a la pilot el primer d'ells va ser "més especial". "El simple fet d'estar en la sortida del Dakar és sempre un èxit, sempre costa i estic molt contenta del projecte d'enguany perquè crec que hem fet un pas endavant i estem amb un cotxe millor que el de l'any passat", ha dit. Sanz té clar que enguany volen "lluitar pel podi, perquè tenim un vehicle millor" de la seva categoria (T1.2).

astaraTeam 20243 1024x576

Sobre el seu company Maurizio Gerini, que li acompanyarà de nou com a copilot, la corberenca recordar que és "superimportant" aquest bon coneixement perquè en un Dakar t'has de "fiar plenament" de la persona que porta "la navegació". "Convius amb ell les 24 hores del dia i crec que un any com el passat, en el qual se'ns van posar les coses difícils, o t'uneix molt o et separa, i en el nostre cas crec que el portem molt bé i ens vam saber sobreposar", ha afegit.

Redacció / Fotos: Astara Team

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
211

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix