Jaume Sanmartí: “No hem fet les coses bé al CB Olesa”

El president de l'entitat, i la seva junta directiva, va obrir l’assamblea informativa de socis entonant el “mea culpa”.

“No hem fet les coses bé”. Amb aquestes paraules ha obert l'assemblea informativa de socis el president del Club Bàsquet Olesa Jaume Sanmartí, segons informa el departament de premsa de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Una assemblea on la junta directiva de l'entitat ha exposat als socis i sòcies presents que el deute total del club, actualment, és d' 1.024.000 euros. Sanmartí i els seus companys de junta van haver d'aguantar els retrets per la manca d'informació donada des de l'any 2008, quan han reconegut que va ser quan van iniciar-se els problemes econòmics i que ha portat a la recent subhasta del pavelló. L'assemblea ha servit per crear una comissió de la qual hi formaran part la junta directiva actual, un nombrós grup de socis i sòcies i també s'hi pot afegir l'Ajuntament per intentar buscar la millor solució possible de cara a treballar per evitar que el pavelló passi a mans d'un subhaster i, alhora, per salvar el bàsquet a Olesa, estudiant totes les opcions possibles.

La junta directiva del Club Bàsquet Olesa va entonar el “mea culpa” davant l'assemblea de socis pels errors comesos en els últims anys, com ells mateixos han reconegut. En paraules del president, Jaume Sanmartí, “la recent subhasta del pavelló certifica i sentència que ho hem fet malament”. Sobre la gestió que ha portat a la situació actual, el president de l'entitat olesana va explicar que la suma de molts problemes han fet arribar a l'actual punt. Per un costat l'excés de confiança i no haver sabut resoldre el primer deute, l'orgull i fins i tot la vergonya de presentar els primeres dèficits de l'any 2009 han estat els motius pels quals han justificat la no exposició pública del forat econòmic que es va crear i que no van saber superar. També va dir que la situació econòmica del país i les promeses incomplertes per patrocinadors, com la de 132.000 euros del patrocinador del primer equip masculí de Lliga EBA, i institucions van contribuir a que el deute s'engreixés.

Segons el departament de premsa de l’Ajuntament d’Olesa, el president del Club Bàsquet Olesa també va exposar al centenar de socis assistents a l'assemblea quina és la situació actual de l'entitat. Va explicar que la demanda d'execució del pavelló arriba pel deute contret amb jugadores de Lliga Femenina a les que no se'ls hi va poder pagar els salaris. També ha exposat a l'assemblea que el pavelló va ser licitat per un subhaster pel preu de 6.000 euros més el deute de 112.000 més interessos. Ara bé, va voler deixar clar que el club té un temps de retracta que s'iniciarà un cop rebin la notificació del jutge i donarà un marge per poder millorar l'oferta feta pel subhaster i que la instal·lació passi a ser propietat del nou licitador. En aquest sentit, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olesa va exposar divendres passat en roda de premsa la possibilitat que fos el consistori qui podia ser aquest tercer en presentar-se a la subhasta sempre que conegués amb exactitud quina és la quantitat de diners que té de càrregues el pavelló i que la quantitat a abonar no comprometés el pressupost municipal. Sobre aquesta qüestió, l'assemblea del Club Bàsquet Olesa no es va manifestar tot i que tant socis, com junta directiva han exposat la manca de viabilitat de l'actual situació i, per tant, que calia estudiar la proposta de l'Ajuntament per ser, de moment, la única solució al problema de la possible pèrdua de la instal·lació.

Jaume Sanmartí també va explicar que abans d'arribar a la situació actual van intentar trobar solucions, és per això que van posar-se en contacte amb l'olesà i fins fa una setmana Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, per establir contactes amb institucions. De fet, va exposar que es van reunir amb l'Institut Català de Finances i amb la Secretaria General de l'Esport però a causa de la greu crisi econòmica existent els va ser impossible trobar una solució al problema. Tot i això, va voler agrair l'esforç de Jorba.

A demanda d'un soci de l'entitat, el president del Club Bàsquet Olesa ha reconegut que el deute actual de l'entitat és 1.024.000. Aquí hi ha inclòs el deute que marca el registre de la propietat del pavelló que és de 464.000 euros, 240.000 euros d'altres deutes que no recalen sobre la propietat del pavelló i 320.000 euros de donatius realitzats per directius de l'entitat. En aquest últim punt, el propi Jaume Sanmartí i Joan Boada, dues de les persones que van fer importants aportacions econòmiques, van dir que la seva prioritat no era recuperar aquests diners.

Els principals retrets rebuts per la junta directiva per part dels socis assistents a l'assemblea van ser la manca de transparència i d'explicacions rebudes en els últims cinc anys que, precisament, ha coincidit amb els anys que s'ha generat el deute a l'entitat. A més, ha pregunta dels socis, la directiva del club va reconèixer que no estan amb la possibilitat d'ensenyar els comptes d'anys anteriors perquè encara s'han d'elaborar. De fet, els socis van demanar el pressupost d'aquest any 2013 per escrit, cosa que esperaven rebre a l'assemblea. Finalment, el tresorer Andreu Cunillé va explicar que els ingressos per temporada són uns 73.000, mentre les despeses poden arribar fins a 80.000 euros entre despeses corrents de manteniment de pavelló, llicències i sous d'entrenadors i arbitratges.

El tram final de l'assemblea va servir per intentar buscar una sortida viable tant pel pavelló, com per la pràctica del bàsquet a Olesa. Tenint en compte que les decisions del club s'han de prendre per assemblea i la celebrada ahir era informativa i convocada en caràcter d'urgència, van decidir que no fos convenient realitzar una votació. És per això, que també en caràcter d'urgència, la junta directiva més un grup de socis i amb la possibilitat que s'hi incorpori algun representat de l'Ajuntament, han creat una comissió de treball per intentar buscar la millor solució al problema. A partir d'avui començaran a treballar amb la màxima diligència i convocaran una assemblea extraordinària i decisòria que haurà de votar si les opcions que pugui exposar aquesta comissió són les desitjades per la majoria de socis de l'entitat.

Marçal Fontanals - AOM/ Foto: AOM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix