Festa gran de l’esport femení cornellanenc

L’Auditori va acollir prop de les set-centes persones en un acte on es va reconéixer el paper formatiu de les entitats i l’esforç d’esportistes que han impulsat el paper de la dona en el món de l’esport local

Cornellà de Llobregat va organitzar ahir 16 de març un esdeveniment especial dedicat a l’esport femení, a reconèixer el paper formatiu de les entitats i l’esforç d’esportistes que han impulsat el paper de la dona en el món de l’esport a la ciutat. L’acte, anomenat  ‘Fem Esport’, va aplegar al voltant de les set-centes persones i va ser organitzat pel consistori, amb la col·laboració de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, a L’Auditori.

Captura de pantalla 2023 03 17 a las 9.00.20

Veure vídeo (clica aquí)

Hi van prendre part, des de l’escenari, dones que representen l’esport local en tots els seus vessants: joves esportistes, dones amb responsabilitats en la gestió de les entitats, àrbitres, entrenadores, esportistes que han arribat a l’elit... L’objectiu de l’acte va ser fer un reconeixement general i col·lectiu de tot l’esport femení a la ciutat, per la seva implicació social i la repercussió en la consecució de la igualtat al municipi.

‘Fem Esport’ va incloure actuacions musicals, entrades de dansa acrobàtica i gimnàstica, i algunes performances especials. Va estar present la periodista Olga Viza, amb una reconeguda trajectòria als mitjans de comunicació audiovisuals.

FrXXraoXgAEp 9d

L’esport femení actual i pinzellades històriques

En el transcurs de l’acte, es va explicar com és actualment l’esport femení a la ciutat de Cornellà, i es van oferir pinzellades històriques de la seva evolució. Per una banda, un panorama de l’esport de base i de formació actuals, però també, per l’altra, l’experiència de dones de Cornellà referents o inspiradores a qui les més joves donen el relleu, que explicaran les dificultats que van poder trobar en el moment que es van introduir en el món de l’esport, per mostrar amb un missatge esperançador i positiu d’acord amb la realitat actual.

335234453 1285940728947338 2153371978701493833 n

En són exemples, entre d’altres, de María del Carmen Paredes, atleta amb discapacitat visual que ha participat en els darrers dos Jocs Paralímpics (amb un novè lloc en marató a Tòquio) i ha obtingut marques de primer nivell mundial en la seva categoria. O també, en un àmbit radicalment diferent, és el cas d’Alicia Arévalo, periodista esportiva de TVE i primera dona que ha narrat partits d’un mundial de futbol masculí, a Qatar 2022.

e4d8f7a4 241a 4e32 9d9d dc7539e336bf

A l’escenari hi intervindran noies i dones en representació d’una vintena d’entitats on elles tenen o han tingut un paper significatiu. Actualment, hi ha prop de 1.700 dones que practiquen esport a Cornellà, d’acord amb els registres de les entitats federades, tot i que aquesta xifra, òbviament, no inclou les dones que realitzen tasques tècniques o de gestió o altres activitats relacionades amb el món de l’esport.

Redacció / Fotos: Basket Almeda-Aj. Cornellà-L’Esport al Punt

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix