Espectacular accident de Laia Sanz però pot acabar l’etapa del Ral·li Dakar

La pilot corberenca de KH-7 i el seu copilot Maurizio Gerini van donar cinc voltes de campana en un contratemps succeït 28 quilòmetres després de prendre la sortida de la cinquena etapa del Ral·li Dakar

El Ral·li Dakar s'ha posat complicat per a Laia Sanz, però la de KH-7 segueix en carrera després de patir un aparatós accident en la primera part de la cinquena etapa, el segon bucle a Ha’il. Després de reparar amb l'ajuda de les assistències de l'equip Astara, la de Corbera de Llobregat i el seu copilot Maurizio Gerini han prosseguit fins a travessar la meta en 132a posició, 11 hores, 20 minutos i 49 segons després d'haver pres la sortida.

cinquena estapa 2

Havia de ser un bon dia per a Laia Sanz, que el dia abans va aconseguir un esperançador 20è lloc absolut i tercer de la categoria 4x2, el seu millor resultat sobre quatre rodes. Això significava que ahir dijous sortiria ben posicionada per a tractar de tornar a rodar entre els deu primers, com ja va succeir en la segona etapa, abans de sofrir un problema tècnic. No obstant això, el destí tenia preparat altre desenllaç.

Poc després d'haver començat el tram cronometrat, en el punt quilomètric 28, el duo hispà-italià ha sofert una forta bolcada. Així ho explicava Laia Sanz en les seves xarxes socials: “Anàvem bé i, de sobte, en una recta, hem començat a donar voltes de campana. No entenem què ha succeït perquè la pista era plana i no hi havia res. Hem anat a veure si hi havia alguna cosa que expliqués la bolcada, però res. Tal vegada hem desllantat una roda i hagi estat això, però no ho sabem. L'important és que estem d'una peça, perquè el cop ha estat molt fort, i també que el cotxe està bé, encara que hem hagut de treballar molt en ell per a poder seguir, perquè s'han trencat rodes, braços de suspensió, pal·lieres… Hem donat cinc voltes de campana i hem aterrat 100 metres després del primer impacte.”

FltQX PXkAAtCf8

Una vegada han recuperat l'alè després del gran esglai, Sanz i Gerini es va posar a desmuntar les parts del buggy danyades amb l'ajuda de Sergio Vallejo i Mario González, que sortien per darrere amb el quart cotxe de l'equip. Més tard, ja amb el camió d'assistència de l'equip Astara, que compta amb un mecànic a bord, han reparat les principals parts danyades. Quatre hores després, la pilot catalana reprenia la marxa amb un únic objectiu: arribar a la meta i seguir en carrera.

“Ha estat una odissea. Ens hem saltat un punt de pas perquè no podíem pujar una duna. La resta, més o menys bé, encara que se'ns ha fet de nit i teníem només una llum que funcionés, que a més apuntava malament, i anàvem sense frens. Hem tingut molt d'estrès per no superar el temps límit per a arribar a la primera porta (km 209), i ens hauran sobrat uns 20 minuts solament ”, relata la de KH-7.

Flvb A1XkAAfMVq

Laia Sanz ha tingut unes paraules també per als membres de l'equip Astara que han fet possible que continués endavant: “Vull agrair a Sergio Vallejo i a Mario González que s'hagin parat a ajudar-nos i ens hagin acompanyat durant tota l'especial, i també als del camió d'assistència, que han fet un supertreball reparant els desperfectes.”

Altres resultats

En la categoria de camions, el santfeliuenc Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Jordi Ballbé van finalitzar els 374 km del dia sense detenir-se una sola vegada en pista tot i el mal estat dels camins i la sorra. El registre de l'equip enquadrat en la Challenge New Energy (9h 44’22”) els hauria situat en 28a plaça absoluta de competir en la categoria T5 de camions i primers a la seva categoria.

cinquena etapa dakar

D’altra banda, el santjustenc Jordi Celma va ser 43è a la cinquena etapa i, actualment ocupa la trenta-sisena posició de la classificació general a la classe T5-1. A la categoria de cotxes, el molinenc Xavi Foj continua en la posició 99a a la general després de completar l’etapa en el lloc 121è.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix