Cornellà se submergeix al Mediterranean Diving Show

La fira de referència del busseig torna l‘1, 2 i 3 d'abril amb el suport de les grans marques, expositors nacionals i internacionals i amb totes les novetats en activitats subaquàtiques

El mític Saló de la Immersió -Mediterranean Diving Show- que enguany celebra la seva vint-i-dosena edició, torna a Cornellà de Llobregat. Un punt de trobada per excel·lència pels professionals, esportistes i aficionats de les activitats subaquàtiques. Obrirà les portes a les deu del matí de divendres 1 d’abril amb més de setanta expositors, nacionals i internacionals procedents de països com Mèxic, Portugal, França, Malta o Itàlia.

Grales Salon edic 1

La fira de busseig tornarà a comptar amb el suport de marques de primer nivell com Cressi, la Professional Association of Diving Instructors, PADI, Servisub, OMS – Ocean Management Systems GmbH, fabricant i distribuïdor, Garmin amb la seva línia subaquàtica, o la francesa Beuchat entre d'altres.

MDShow 3

El Mediterranean Diving Show se celebra una vegada més convertint-se de nou en aparador i motor d'empenta per al sector, punt de projecció de totes les novetats que ens porten fabricants, distribuïdores, entitats, agències de viatge especialitzades, escoles i centres de busseig... Un veritable punt de trobada del món submarí que, malgrat l'aturada per la pandèmia, gaudeix de bona salut. Segons l'últim informe del Ministeri de Cultura i Esport, a Espanya es comptabilitzen més de 30.400 llicències federades per a la pràctica d'activitats subaquàtiques, xifra que ha continuat augmentant gradualment en els últims anys.

MDShow 1

El Mediterranean Diving Show ocuparà una superfície expositiva que ronda els 8.300 metres quadrats. En aquest espai es donaran cita fabricants, distribuïdors, escoles, centres de busseig, entitats, federacions, nàutiques, destinacions, agències de viatges... tots els perfils professionals relacionats amb el món del busseig configurant un esdeveniment que servirà de plataforma de llançament de les darreres novetats. Una sèrie d'activitats paral·leles acaben de configurar l'oferta firal com a batejos i demostracions a la piscina instal·lada al recinte, conferències, xerrades, presentació de materials, exposicions... Tot a Fira de Cornellà convertida a la capital del busseig de l'1 al 3 d'abril.

Grales Salon edic 7

A més de marques de primer nivell, també han confirmat la seva presència destinacions com les Illes Canàries, Formentera i Menorca, a més d'expositors procedents de països com Mèxic, Portugal, Itàlia, Malta o França. Una altra de les novetats té a veure amb la participació de cossos de seguretat relacionats amb el busseig. Aquest any per primera vegada estarà amb nosaltres el cos de Salvament Marítim i Serveis Preventius Aquàtics de Creu Roja i la Unitat Aquàtica i representació de la Policia Marítima del cos dels Mossos d’Esquadra.

Diferents espais

Com en edicions anteriors, la piscina climatitzada captivarà l'atenció dels més petits. S'hi realitzaran primers batejos d'immersió dirigits a menors a partir dels vuit anys, degudament abillats amb els seus vestits de neoprens facilitats pels instructors professionals que els guiaran en l'experiència. La piscina també serà escenari de tallers de 'Sirenes i tritons' a càrrec de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques. En aquest espai de la fira també es faran demostracions d'apnea estàtica, una disciplina que cada any guanya més adeptes. I com a novetat, el dissabte a les 10.30h tindrà lloc una demostració de Rov, tecnologia subaquàtica a càrrec de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, tàctica utilitzada en salvaments subaquàtics.

Apnea edic.2020

D'altra banda, tant el públic visitant com els expositors es donen cita a les Jornades Tècniques Professionals. Es tracta d ́una iniciativa que se celebra en el marc del Mediterranean Diving Show cada any convertint-se en fòrum de debat i reflexió sobre el present i el futur del sector. El programa es pot consultar a www.mdivingshow.com Destaquen ponències com la que tindrà lloc a les 13h el dissabte sobre busseig sostenible, la presentació dels estudis de cicle formatiu sobre operacions subaquàtiques i hiperbàriques, la conferència sobre la nova Teoria de la Descompressió o la presentació de noves destinacions de busseig, entres altres propostes.

Jornadas buceo2017

A més hi haurà una exposició de fotografies finalista al prestigiós certamen FotovideoSub a l'edició 2021, l'organització aprofitarà la seva presència a la fira per lliurar els premis als afortunats i per anunciar les dates del concurs corresponent a la seva edició 2022. FotovideoSub és un concurs de fotografia i vídeo submarí que cerca divulgar l'amor i el respecte pel mar i la pràctica del submarinisme.

A la nova edició de la fira de busseig, es lliurarà el guardó Bus d'Honor 2022 que atorga la HDSES–Historical Diving Society Spain. Serà el dissabte, 2 d'abril a les 18.30h al seu estand. La guardonada és Carmen Portilla, per la seva llarga trajectòria en la pràctica de busseig i com a divulgadora. Carmen Portilla va ser coordinadora del programa de TVE 'Al filo de lo imposible' (1985-2008) i directora entre 2009 i 2013.

Redacció / Fotos: Procornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix