Lucía Aranda, una jove promesa del tennis que trepitja molt fort

La cornellanenca és l'actual campiona de Catalunya en la categoria absoluta

A més de futbol, bàsquet, rugbi o atletisme, Cornellà de Llobregat comença també a ser conegut pel tennis. I no perquè hi hagi el Centre Internacional sinó perquè la ciutat compta amb una gran promesa del tennis nacional. Es tracta de Lucia Aranda Arcas (13/04/2004). La cornellanenca és l'actual campiona de Catalunya en categoria absoluta. Un títol que va aconseguir el passat agost al CT Barà. Amb només 17 anys, Aranda és una de les tennistes amb un futur molt prometedor en aquesta modalitat esportiva. Entrena a Cornellà, a les instal·lacions de la Federació Catalana, i juga per equips amb el CT Andrés Gimeno de Castelldefels.

Catalunya absolut 21

El tennis, la seva gran passió, el compagina amb els estudis. Actualment, fa segon de Batxillerat a l'INS Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat, institut per a joves que practiquen esport a alt nivell. A més, el 2022 anirà a Estat Units on començarà la seva formació universitària a North Carolina University, a Charlotte, i formarà part del seu equip femení.

Quan i per què vas començar a practicar tennis?

Sempre m'ha agradat tot l'esport. Vaig fer natació, però m'agradaven més els esports amb pilota. El meu pare va parlar amb un amic seu, professor d'educació física, i li va aconsellar que practiqués tennis, aprofitant que a Cornellà hi havia unes bones instal·lacions de la Federació Catalana. Així que va ser una mica casualitat que jugués a tennis, perquè per tradició familiar no va ser. I fins avui entreno en la Federació Catalana de tennis a Cornellà. Durant un temps vaig jugar també a futbol fins que se'm feia impossible combinar els dos esports.

sis anys

Quins records tens dels teus inicis?

Ho recordo com una activitat que m'agradava practicar, però igual que anar en bicicleta o jugar a futbol, com un hobbie més. Gaudia amb tot el que significava practicar un esport. Més endavant vaig centrar-me més en el tennis perquè competia i se'm donava bé. Competir és una cosa que també m'agrada molt encara que recordo enfadar-me moltíssim quan no guanyava.

9 anys

Ara ha acabat la temporada. Quin balanç fas?

Els entrenadors sempre m'han dit que els resultats que obtens quan ets petita no són gaire importants, que el més important era aprendre i arribar sense lesions i amb una bona base tècnica a les etapes de cadet i de junior. Jo no destacava gaire en els primers anys, però penso que en aquests últims anys he aconseguit un bon nivell que m'ha permès tenir bons resultats. Aquest any, encara que potser m'ha faltat més regularitat, he jugat bé i he aconseguit guanyar el Campionat de Catalunya Absolut que m'ha fet moltíssima il·lusió.

Catalunya absolut 21 2

Quins objectius et marques per al proper any?

El meu objectiu principal és aconseguir algun punt WTA que em permeti entrar en tornejos professionals dels Estats Units quan estudiï allà a partir de l'agost vinent. El problema és que aquí em trobaria sense possibilitats de fer molts tornejos d'aquest nivell per l'esforç econòmic que comporta. Ja que per poder aconseguir aquests punts has d'intentar participar en el nombre més gran de tornejos possible o escollir molt bé on participes. Però això et porta a viatjar fora de Catalunya i d'Espanya, amb les despeses que això suposa. Per això, l'opció d'anar a Estats Units està molt bé, ja que pots compaginar els estudis amb el tennis a un alt nivell. I amb una beca m'ho puc permetre.

T'agradaria acabar sent tennista professional?

Si clar, el meu objectiu és aquest. Sé que és molt difícil, però penso lluitar per tractar d'aconseguir-lo. En el cas de no arribar no vull, en un futur penedir-me de no haver donat tot. Per això per mi també és molt important, fer una carrera universitària per tenir un pla B.

Lucia Aranda 1

Amb quin o quina tennista te'n miralles? Per què?

La meva tenista preferida és la jugadora Ashleigh Barty, ja que la seva estatura és petita i ha de desenvolupar altres habilitats o tècniques per restar l'avantatge de les altres. Això és el que m'agrada de tennis, no has de tenir un tipus de cos en concret sinó que si unes són més altes, el servei serà més potent, però si ets més petita podràs moure't millor i arribar millor a les pilotes. Pots desenvolupar diferents habilitats, depenen de com siguis.

En quina situació es troba actualment el tennis nacional? I el femení?

Crec que hi ha molt bon nivell al tennis nacional, tant si parlem de professionals com si parlem de les edats formatives. Considero que el tennis és un dels esports que més igualtat hi ha entre dones i homes, encara que s'ha de fer més esforços per igualar els sexes. Però, per una altra part, aquí no hi ha ajudes per poder arribar a ser professional, per això molta gent opta per anar als Estats Units, per poder evolucionar en el seu joc, sense preocupar-se de la part econòmica.

Lucia Aranda

Com et defineixes com a tenista?

Jo em defineixo com una tenista treballadora i m'agrada donar el màxim. El meu joc és agressiu i m'agrada acabar els punts dins de la pista. Intento millorar el meu servei i la volea. Em considero una jugadora ràpida i explosiva.

Quines condicions has de tenir per arribar a ser Top 10 del rànquing mundial?

Has de ser una jugadora molt completa. Dominar cada cop i estar físicament i mentalment molt treballada. L'aspecte mental en el tennis és molt important. Crec per ser una de les millors jugadores del món, has de sumar un munt de detalls, per això és tan complicat. Per estar en l'elit de qualsevol esport, has de sacrificar-te molt deixant de fer altres coses que també t'agradarien fer, però crec que val la pena (almenys per mi si).

Catalunya absolut 21 1

Aviat iniciaràs una nova etapa als Estats Units. Explica'm una mica. Que n'esperes?

Marxo als Estats Units perquè crec que és l'única opció que tinc per poder arribar a professional. Marxo amb una beca completa que em permetrà continuar entrenant a molt bon nivell de tennis i estudiar a la mateixa vegada. Espero conèixer gent nova i entrenar molt dur per arribar al meu objectiu. I si no ho aconsegueixo, tenir la meva carrera universitària. Serà una experiència única i també dominaré l'anglès que avui dia és una cosa molt important.

Quines fites et marques per al futur?

A llarg termini no em plantejo cap objectiu en concret. La meva intenció és continuar lluitant i aprenent. Donar el màxim per poder arribar a la millor versió de mi mateixa. I amb això, ja veurem on puc arribar.

ÈXITS MÉS DESTACATS

Catalunya absolut 21 3

Campiona Mutua Madrid Open Valldoreix (U16) - 2019

Campiona Marca Jovenes Promesas Peñacañada, València - 2020

Finalista Campionat de Catalunya (U16) - 2020

Campiona 113è Campionat de Catalunya Absolut Individual i Dobles 39è Trofeu Joan Margets i Ferrer "In Memoriam" - 2021

Semifinalista J5 ITF Júnior Valldoreix - 2021

Campiona de diversos tornejos absoluts celebrats en Catalunya

Mutua Madrid Valldoreix 19 1

Redacció / Fotos: LA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix